Mihin voi myydä kultakoruja?

Sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa, voit myydä kultaesineet marssimalla lähimpään kultasepänliikkeeseen tai vaihtoehtoisesti voit tilata romukullan ostoon erikoistuneelta yritykseltä postitse palautettavan myyntipaketin.

Onko Kultakoruissa aina leima?

Aidoissa kultaesineissä on yleensä aina leima, joka kertoo esineen kultapitoisuuden. Ja sitä myötä määrittää sen arvon. Tällöin voit olla varma siitä, että kädessäsi on aitoa kultaa huomioimalla tietyt tekijät merkinnöissä.

Mitä Kultakoruista maksetaan?

Kullasta maksetaan aina sen pitoisuuden mukaan, eikä ole väliä onko kulta romukultaa vai ei. Romukullanostajat ostavat esimerkiksi myös ehjiä koruja, mutta maksun perusteena on yleensä kullan määrä ja kultapitoisuus, kuten “romukullassakin”. Romukulta on siis kultaa, jota ei voi enää myydä eteenpäin kultaesineenä.

Mitä tarkoittaa jos Kultakoru on 18 karaatin kultaa?

Jaetaan vain karaattipitoisuus 24:llä ja näet kuinka monta prosenttia esineestä on kultaa. Eli 18/24=0,75. Eli 18 karaatin kulta sisältää 75 prosenttia kultaa, joka merkittäisiin suomessa promilleleimana 750.

Miten testata onko koru kultaa?

Voit laittaa kultakorusi kylmään veteen jotta siitä tulee viileä. Ota viilentynyt kultakoru käteesi ja hiero sitä. Mikäli koru rupeaa lämpenemään heti, niin suurella todennäköisyydellä se on kultaa. Voit myös vertailla lämpenemistä johonkin toiseen esineeseen, minkä tiedät olevan metallia.

Miten Kultakorun kultapitoisuus ilmoitetaan?

Esineen arvoon vaikuttaa olennaisesti sen kultapitoisuus, joka ilmoitetaan karaatteina. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota leimauksessa olevaan numerosarjaan. Esimerkiksi, jos kullan pitoisuudeksi on ilmoitettu 750, kyseessä on 18 karaatin kultaa ja esineen painosta 75% on kultaa.

Miten voi testata onko kultaa?

Testaa koru magneetilla. Koska kulta ei ole magneettista, se ei tartu magneetiiin. Väärennetty kulta napsahtaa magneettiin kiinni. Kulta ei maistu eikä haise metallille.

Paljonko maksaa 1 g kultaa?

Kullan hinta tänään 57,07 euroa/gramma 1 troy-unssi on 31,1034768 grammaa. Kullan hintaan euroissa vaikuttaa luonnollisesti myös dollarin ja euron päivittäinen vaihtokurssi.

Mitä tehdä jos löytää kultaa?

Nykyään kultaa saa kaivaa, vaskata ja rännittää luvan saaneilla kullanhuuhdonta-alueilla. Jos maanomistajalla on oma kultavaltaus, hän voi päästää maalleen esimerkiksi harjoittelijoita tai renkejä kultaa huuhtomaan. Koehuuhdonta ja kaivuu on tosin aina sallittua, kunhan luontoon ei jätä jälkiä.

Miksi valkokulta on kalliimpaa kuin kulta?

Kun on kyse kullasta, kultapitoituus määrittelee hinnan, ei sen väri Mitä korkeampi kullan pitoisuus, sitä korkeampi hinta. Ostatpa sitten valkokultaa tai keltakultaa, 18 karaatin kulta on kalleinta. Se on kuitenkin myös alttiimpi mahdollisille naarmuille ja vaurioille korkean kultapitoisuuden vuoksi.