Mitä hyötyä Lenkkeilystä on?

Juoksu tai hölkkä, kumpaa nimitystä käytetäänkin, on tehokasta hengitys- ja verenkiertoelimistöä kehittävää liikuntaa. Säännöllinen juoksulenkkeily vahvistaa sydäntä, parantaa verenkiertoa sekä rasva- ja sokeriaineenvaihduntaa, lujittaa luustoa, vahvistaa lihaksia ja kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Mitä laittaa päälle lenkille?

Sateisella ilmalla lenkille kannattaa pukea vettä hylkivä juoksutakki. Ilmojen lämmitessä, kun lämpötila on +15 astetta tai enemmän, juostessa pärjää hyvin lyhythihaisella tai hihattomalla paidalla. Lyhyet shortsit tai juoksutrikoot ovat miellyttävä valinta hieman lämpöisemmällä säällä.

Mitä pukea talvella lenkille?

Leudommalla pakkasella alle riittää merinovillainen tai tekninen pitkä alusasu ja päälle tuulenpitävä juoksuasu tai jalkoihin pelkät talvijuoksutrikoot ja yläosaksi talvijuoksupusero ja takki. Kovalla pakkasella pitkän alusasun päälle voi pukea lisäksi välikerroksen. Pipo tai panta suojaa päätä.

Millä kengillä lenkkeillä talvella?

Tukevat maastojuoksukengät ovat monesti paras valinta talven lenkeille, etenkin silloin, kun juostaan lumessa tai jäällä. Maastokenkien kuvioidut ja pitävät kumipohjat tai juoksukenkien nastat tarjoavat liukkaillakin keleillä hyvän pidon.

Kumpi on parempi juoksu vai kävely?

Kilometrin juokseminen kuluttaa tutkitusti noin 25 prosenttia enemmän energiaa kuin saman matkan käveleminen.

Onko lenkkeily hyvää liikuntaa?

Juokseminen on helppo ja tehokas aerobisen liikunnan muoto kiinteytyksen ja kaloreiden palamisen suhteen ja siksi sopiikin se hyvin laihduttajan liikuntamuodoksi. Etenkin pikajuoksu yhdistettynä tavalliseen juoksuun tai hölkkäämiseen antaa erinomaisia tuloksia.

Milloin lenkille ruokailun jälkeen?

Odota ruokailun jälkeen vähintään tunti, mielellään kaksi, ennen lenkkiä. Suosi vähärasvaisia proteiini- ja hiilihydraattipitoisia ruokia, jotka ovat vatsalle helposti sulatettavia.

Montako kertaa viikossa lenkille?

Sopiva määrä juoksua löytyy kokeilemalla, mutta 2- 3 lenkkiä viikossa on useimmille sopiva määrä. Tähän vaikuttaa myös se, minkälaista muuta treeniä tekee. Kaikki liike on kotiinpäin, mutta koetan pitää yllä säännöllisyyttä, myös juoksussa. Eli joka viikko ainakin pari lenkkiä.

Voiko Tennareilla juosta?

”Juoksukengillä on yleensä hyvä myös kävellä tai leikkiä lasten kanssa, mutta kävelyyn tarkoitetuilla tennareilla on huono juosta”, vertailee juoksuvalmentaja ja juoksuun erikoistuneen myymälän omistaja Joonas Laurila.

Voiko pakkasella juosta?

Terve ihminen voi lähteä 30 asteen pakkasessa jopa juoksulenkille, mutta hengitystiet on suojattava hyvin. – Pakkasella liikunnan harrastamiselle ei sinällään ole estettä, kunhan suojaa kehon herkimmät osat eli hengitystiet ja silmät.