Mikä on hyvä kello armeijaan?

Hyvä inttikello tulisi olla kestävä, helppo käyttää ja siinä tulisi olla mielellään selkeälukuinen näyttö. Myös ajanotto, taustavalo ja herätys ovat tarpeellisia ominaisuuksia. Suosituimpia inttikelloja ovat Casio rannekellot, joita löytyy useista eri hintaluokista.

Mistä tietää onko kello aito?

Kelloseppä voi selvittää kellon takakannen sisältä ja koneistosta löytyvien numerosarjojen perusteella, onko kello aito vai väärennös. – Tavallinen maallikko voi katsoa kullan väriä suurennuslasilla. Jos näkee, että siellä kullan pohjalla on terästä, niin ei arvokelloja oikeastaan ikinä kullata, Vuorinen vinkkaa.

Mikä on pisin aika armeijassa?

Varusmiespalvelus kestää koulutuksesta riippuen 165, 255 tai 347 päivää. Noin 43 % varusmiehistä palvelee 347 päivää, noin 14 % 255 päivää ja 43 % 165 päivää.

Paljonko armeijassa juostaan?

Kestävyyskunto: Varusmiesten palveluksen alussa suorittaman 12 minuutin juoksutestin keskiarvo vuonna 2022 oli 2 376 metriä. Tulos on metrilleen sama kuin viime edellisvuonna ja nämä tulokset ovat mittaushistorian toiseksi heikoimmat. Vuonna 2019 keskiarvo oli 2 358 metriä.

Onko Tissot hyvä kello?

Tissot-kellot ovat tunnettuja laadustaan ja pitkäikäisyydestään. Korkeasta laadustaan arvostettu Tissot on varma valinta, kun haluaa ranteeseen pitkäikäisen kellon, jossa materiaalivalinnat on tehty kestävyys edellä, mutta tyylistä tinkimättä.

Kummassa kädessä kello pitää olla?

Kelloa kannattaa käyttää heikommassa, ei-hallitsevassa kädessä, eli oikeakätisten olisi suositeltavaa käyttää ranneketta vasemmassa kädessään ja vasenkätisten taas oikeassa. Aktiivisuuden mittaaminen onnistuu tällöin yleensä paremmin ja esimerkiksi urheiluvälineitä pidetään yleensä vahvemmassa kädessä.

Kummassa kädessä kello kuuluu olla?

Oikeakätisellä on useimmiten kello vasemmassa kädessä ja vasenkätisellä kello oikeassa kädessä. Kelloa pidetään niin sanotusti “huonommassa” kädessä. Enemmistöllä ihmisiä on kello vasemmassa kädessä, mihin syy on yksinkertainen – maailmassa on paljon enemmän oikeakätisiä kuin vasenkätisiä.

Onko armeijassa joka viikonloppu vapaata?

Varusmieskoulutuksessa palataan normaaliin palvelus- ja lomarytmiin. Heinäkuun saapumiserällä palataan normaaliin palvelus- ja lomarytmiin, mikäli koronatilanne sen joukko-osastossa sallii. Tämä tarkoittaa sitä, että pääsääntöisesti kaikki arkipäivät ovat koulutusta ja viikonloput vapaata.

Saako armeijassa huutaa?

Armeijassa käskyt annetaan usein huutamalla. Joissain tilanteissa pelokas alokas voi hätkähtää ja kummastella huutajan äänenvoimakkuutta. Sille on kuitenkin syynsä. – Vaikka kuulostaa siltä, että alikessu olisi vihainen minulle, niin yleensä huutaminen on vain tapa saada ääni kuulumaan kaikille.

Saako armeijassa ottaa kuvia?

Sotilasalueella kuvaaminen on pääsääntöisesti kielletty. Palveluskaverien kuvien käyttämisessä on kohteliasta kertoa, minne aikoo kuvat laittaa. Jos kaveri vastustaa, älä laita. Salli hänelle yksityisyys.