Mitä eroa on Kuoritakilla ja softshell Takilla?

Kuorivaatteet ovat vedenpitävää materiaalia ja tarkoitettu pääosin sateella ulkoiluun, kun softshell-vaate yleensä pitää jonkin verran vettä, mutta kastuu lopulta. Softshell-housut ja takit soveltuvatkin kuorivaatetta paremmin sateettoman sään liikkumiseen tehokkaamman hengittävyytensä ansiosta.

Milloin käyttää Kuoritakkia?

Kuoritakki on erinomainen valinta kaikenlaiseen ulkoiluun ja aktiviteetteihin. Sen alle on helppo kerrostaa vaatteita vaihtelevissa lämpötiloissa. Kuoritakki on mainio lisä myös retkireppuun, sillä se on kevyt kuljettaa ja helppo pukea päälle sadekuuron yllättäessä.

Kestääkö Kuoritakki vettä?

Kuoritakin ero perinteiseen sadetakkiin on sen keveys ja parempi hengittävyys. Kuoritakissa on vedenpitävä kalvo, jossa mikroskooppisen pienistä reistä ei mahdu ulkopuolelta vesipisara läpi, mutta sisäpuolelta tuleva vesihyöry läpäisee kalvon. Nykyään suosituin valinta sadetakiksi on kuoritakki.

Mikä on Kuorivaate?

Kuorivaatteet ovat nimensä mukaisesti kuoren lailla toimiva ylin vaatekerros, joka suojaa alempia vaatekerroksia. Kuorivaatteet sopivat monenlaisiin sääolosuhteisiin, sillä ne pitävät tehokkaasti tuulta ja kestävät vesisateessa.

Millä kelillä Kuorihaalari?

Kuorihaalari on superlaadukasta, teknistä materiaalia ja siinä on myös teipatut saumat. Tämä tekee haalarista täysin tuulen- ja vedenpitävän eli kuorihaalari päällä voi ulkoilla huoletta vesisateessa tai istuskella rattaissa tuulisellakin säällä ilman, että mistään rakosesta pääsee viima sisään.

Milloin käytetään softshell Haalaria?

Softshellhaalarit ovat täydellinen valinta ulkona viihtyville lapsille. Pehmeä, joustava materiaali on miellyttävä, mutta kestävä ja sopii ympärivuotiseen käyttöön. Hyvä tuulen- ja vedenpitävyys tekevät softshell-haalareista joka säähän sopivia.

Mitä tarkoittaa tekninen takki?

Mitä tarkoitetaan teknisillä vaatteilla? Teknisistä vaatteista puhuttaessa tarkoitetaan vaatteita, jotka on valmistettu tietyistä materiaaleista, ja jotka on esi- ja jälkikäsitelty, jotta niihin saadaan tarvittavia ominaisuuksia.

Mikä takki 5 astetta?

Takin tulisi olla tuulenpitävää softshell-kangasta ja sen lisäksi siinä pitäisi olla fleecevuori. Huomioi takkia hankkiessasi, että useimmilla merkeillä ns ”talvitakit” ovat oikeasti Suomessa +5 asteeseen asti riittäviä.

Milloin käyttää Tuulitakkia?

Tuulitakit ovat ihanan kevyitä ja pakkautuvat helposti mukaasi lähes mihin tahansa. Tuulitakki sopii täydellisesti moneen vuodenaikaan, niin kevääseen, kesään kuin syksyyn. Tuulitakkien tuulenpitävät, vettähylkivät ja hengittävät ominaisuudet tekevät ulkoilusta miellyttävää.

Mikä on Kuorihousu?

Kuorihousut ovat erittäin käytännölliset aktiivisille ihmisille, jotka nauttivat luonnossa oleskelusta. Niissä on usein 2 tai 3 kerrosta, joista yksi on kalvo, joten ne hengittävät ja ovat yleensä vedenpitäviä ja erittäin kovaa kulutusta kestäviä.