Mikä on kerrospukeutuminen?

Kerrospukeutuminen tarkoittaa juuri sitä, pukeudutaan useampiin vaatekerroksiin. Jokaisella kerroksella on oma tehtävänsä ja ne toimivat tehokkaasti yhdessä toistensa kanssa pitäen meidät kuivina ja sopivan lämpiminä.

Miten merinovilla puetaan?

Aluskerros puetaan suoraan ihoa vasten. Aluskerroksen tehtävä on siirtää kosteus kohti ulompia kerroksia. Kun aluskerros säilyy kuivana, on olokin lämmin. Merinovilla siirtää kosteutta tehokkaasti ja tuntuu lämpimältä myös hieman kosteana.

Mitä pukea villapaidan alle?

Jos kuitenkin käytät villapaitaa suoraan ihoa vasten, on sitä pestävä useammin. Tämän vuoksi kannattaakin pukea villapaidan alle aina v-aukkoinen t-paita tai kauluspaita. Villa pitää sinut lämpimänä kylmällä ilmalla, mutta se siirtää myös ylimääräistä lämpöä pois vartalostasi, kun tunnet itsesi lämpimäksi.

Miten pukeutua talvella?

Kovilla, yli –20 asteen pakkasilla kannattaa lisäksi pukea lämmin välikerrasto ja villasukat. Luonnonkuidut kuten villa ovat hyvä ja lämmin vaihtoehto Sallan talveen. Vaatteissa kannattaa muistaa väljyys, jotta kerrosten väliin jää tilaa ilmalle, joka pitää lämpimänä. Tiukat vaatteet ovat kylmemmät kuin väljät.

Kumpi on lämpimämpi villa vai fleece?

Kumpi vaihtoehto pitää lapsen paremmin lämpimänä? Aalto-yliopiston muotoilun tutkimuksen professori, tekstiilien tutkimuksen asiantuntija Kirsi Niinimäen mukaan vastaus on selvä. – Villa on lämpimämpi, Niinimäki toteaa. Villainen välikerrasto on materiaalina fleeceä hengittävämpi.

Onko fleece lämmin?

Halti Klaidu Fleece on erittäinen lämmin pörröfleecetakki, jota voi käyttää välikerroksena tai päälikerroksena.

Miksi merinovilla Reikiintyy?

Luonnonkuituna merinoneulos kuitenkin elää ja merinolanka on kulutuskestävyydeltään keinokuituja heikompaa. Tästä johtuen villalanka voi ajan kuluessa katketa muodostaen neuleeseen reiän.

Onko merinovilla kuuma kesällä?

Onko merinovilla kuuma kesällä? Merinovilla tuntuu viileällä lämpimältä, ja kuumalla säällä vilpoiselta, kuten toinen luonnonmateriaali, silkki. Kesällä erityisesti silkin ja merinovillan yhdistelmä on lyömätön vaelluksella, vaikkapa aluskerraston toppimateriaalina tai pitkiksissä.

Miksi merinovilla ei haise?

Merinovilla on luonnostaan huono kasvualusta mikrobeille, joten villa ei haise pahalle kovankaan hikoilun jälkeen. Merinovillaista vaatetta ei tarvitse pestä niin usein kuin keinokuituisia.

Mitä maksaa islantilainen villapaita?

Aito käsinneulottu islantilainen villapaita maksaa kaupoissa noin 150-240 euroa mallista, kuvioinnista ja pituudesta riippuen. Korkeahkosta hinnastaan huolimatta nämä ovat todella suosittuja matkamuistoja. Ne ovat itse asiassa niin suosittuja, että kaikkiin kauppoihin ei enää riitä käsinneulottuja versioita.