Mikä on Obi?

Obi (jap. 帯, おび, kirjaimellisesti ”vyö”) on perinteiseen japanilaiseen asuun kuuluva vyö, jota käytetään osana kimonoasua. Miesten obi on kapeahko, noin 10 cm:n levyinen, mutta naisten muodollinen vyö voi olla 30 cm leveä ja 4 m pitkä.

Mitä kimono tarkoittaa?

Kimono (japaniksi 着物, hartioille puettava vaate) on perinteinen japanilainen kaapumainen vaate, jota käyttävät kaikenikäiset miehet, naiset ja lapset. Kimonot ovat tehty yleensä silkistä, joten ne ovat myös kalliita.

Missä Kimonoa käytetään?

Kimono. Se on huikean kaunis sana ja tarkoittaa hienoa japanilaista vaatetta. Se kertoo samalla paljon japanilaisesta estetiikasta ja perinteistä. Kimonoita käytetään Japanissa useimmiten erikoistilaisuuksissa, kuten hautajaisissa ja häissä sekä muissa juhlissa.

Mitä samurait olivat?

Samurait (jap. 侍) olivat japanilainen keskiajalla ja uudella ajalla palvellut sotilaallinen aatelistokasti. Samurait toimivat Japanissa 900-luvulla 1800-luvun lopulle saakka, kun uudistuksen myötä sääty hajotettiin.

Mitä Japanissa kasvatetaan?

Japanin tärkein ja merkittävin viljelystuote on riisi. Riisin lisäksi siellä viljellään myös sokerijuurikkaita, vihanneksia ja hedelmiä. Karjataloudelle tärkeimmät tuotteet ovat porsaanliha, siipikarja, maito ja munat. Japanissa myös kalastetaan paljon ja maan vuosittainen kalansaalis on yksi maailman suurimmista.

Mitä Geishat tekivät?

Geisha on japanilaisten illalliskutsujen ammattimainen emäntä, joka viihdyttää vieraitaan soitolla, laululla ja tanssilla. Geishojen ammattikunta syntyi 1700-luvun alussa, ja geishat olivat alun perin miehiä, jotka huolehtivat maksua vastaan vieraista yläluokan juhlissa.

Voiko Japanissa juoda hanavettä?

Päivittäisessä elämässä erityistoimenpiteet eivät ole tarpeen. Esimerkiksi vesijohtovesi on täysin juomakelpoista kaikkialla Japanissa.

Mikä on Japanin virallinen kieli?

Japani on 9. puhutuin kieli maailmassa ja 7. käytetyin kieli Internetissä. Se on ainoa virallinen ja myös ainoa käyttökieli Japanissa.

Kuka oli viimeinen samurai?

Nathan Algren on kapteeni USA:n sisällissodassa. Hänet värvätään taitojensa vuoksi Japaniin. Hänen pitää kouluttaa keisarin joukot ratkaisevaan taisteluun maan viimeisiä samuraita vastaan.

Mikä on samurain miekan nimi?

Katana oli perinteinen samurain ase ja katanasta usein puhutaankin samurai-miekkana.