Mitä kimono tarkoittaa?

Kimono (japaniksi 着物, hartioille puettava vaate) on perinteinen japanilainen kaapumainen vaate, jota käyttävät kaikenikäiset miehet, naiset ja lapset. Kimonot ovat tehty yleensä silkistä, joten ne ovat myös kalliita.

Missä Kimonoa käytetään?

Kimono. Se on huikean kaunis sana ja tarkoittaa hienoa japanilaista vaatetta. Se kertoo samalla paljon japanilaisesta estetiikasta ja perinteistä. Kimonoita käytetään Japanissa useimmiten erikoistilaisuuksissa, kuten hautajaisissa ja häissä sekä muissa juhlissa.

Mitä samurait olivat?

Samurait (jap. 侍) olivat japanilainen keskiajalla ja uudella ajalla palvellut sotilaallinen aatelistokasti. Samurait toimivat Japanissa 900-luvulla 1800-luvun lopulle saakka, kun uudistuksen myötä sääty hajotettiin.

Mitä Geishat tekivät?

Geisha on japanilaisten illalliskutsujen ammattimainen emäntä, joka viihdyttää vieraitaan soitolla, laululla ja tanssilla. Geishojen ammattikunta syntyi 1700-luvun alussa, ja geishat olivat alun perin miehiä, jotka huolehtivat maksua vastaan vieraista yläluokan juhlissa.

Voiko Japanissa juoda hanavettä?

Päivittäisessä elämässä erityistoimenpiteet eivät ole tarpeen. Esimerkiksi vesijohtovesi on täysin juomakelpoista kaikkialla Japanissa.

Mikä on Japanin virallinen kieli?

Japani on 9. puhutuin kieli maailmassa ja 7. käytetyin kieli Internetissä. Se on ainoa virallinen ja myös ainoa käyttökieli Japanissa.

Kuka oli viimeinen samurai?

Nathan Algren on kapteeni USA:n sisällissodassa. Hänet värvätään taitojensa vuoksi Japaniin. Hänen pitää kouluttaa keisarin joukot ratkaisevaan taisteluun maan viimeisiä samuraita vastaan.

Mitä Katana tarkoittaa?

Katana on lievästi kaareva yksiteräinen miekka, jota kannetaan perinteisesti vyöhön pistettynä teränsuu ylöspäin, toisin kuin tachia kiinnikkeistä riiputtaen teränsuu alaspäin. Samurait käyttivät katanan rinnalla tyypillisesti myös lyhyempää miekkaa, wakizashia, tai tästä vielä lyhyempää versiota, tantōta.

Millä nimellä Samuraiden miekkaa kutsutaan?

Klassinen yksiteräinen samuraimiekka, jota kutsutaan katanaksi, on yksi historian ikonisimmista miekoista. Samurait käyttelivät tappavalla tarkkuudella sen kuuluisaa terää, ja monet pitävät miekkaa yhtenä maailman parhaimmista.

Mitä maiko tarkoittaa?

Maiko (japaniksi 舞妓) on japanilainen geishaoppilas Kiotossa. Tokiossa geishaoppilasta kutsutaan hangyokuksi eli “puolijalokiveksi”, mikä viittaa maikon geishaan verrattuna pienempään palkkioon. Sanassa 舞妓 kanji 舞 tarkoittaa tanssia, 妓 geishaa, mutta lausutaan poikkeavasti “ko”, joka viittaa yleensä lapseen tai naiseen.