Mikä on Raakaruoka?

Raakaruuaksi sanotaan puhtaista, mahdollisimman vähän prosessoiduista aineksista tehtyä ruokaa, jota ei kypsennetä yli +47 asteen. Alhaisen kypsennyslämpötilan vuoksi monet entsyymit ja vitamiinit säilyvät raakaruuassa paremmin kuin kypsennetyssä ruuassa.

Mikä on Raakavegaani?

Raakavegaanisessa ruokavaliossa ravintoa ei kuumenneta koskaan yli 45 asteen. – Pääosin ruokavalioni koostuu vihanneksista, hedelmistä, marjoista ja siemenistä. Helppoa, puhdasta ja pelkistettyä ruokaa.

Mikä on vegaaninen ruokavalio?

Vegaanisella ruokavaliolla ei käytetä lihaa, kanaa, kalaa, kananmunaa tai mitään muita eläinperäisiä ruokia. Siinä missä kasvisruokavalio voi henkilöstä riippuen sisältää esimerkiksi kalaa, kananmunaa tai lehmänmaitotuotteita ei vegaaninen ruokavalio sisällä näistä mitään.

Onko vegaaninen ruokavalio terveellinen?

Vegaaniruokavaliossa on tyypillisesti vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin sekaruoassa ja sen sijaan runsaammin terveellistä tyydyttymätöntä eli pehmeää rasvaa. Hiilihydraattien, kuidun ja folaatin saanti on myös runsaampaa ja suositusten mukaista, samoin E-vitamiinin, C-vitamiinin, raudan, magnesiumin ja kuparin.

Mitä raakaa lihaa koiralle?

Ensin on hyvä selvittää, mitä raaka-aineita koira on syönyt aiemmin, ja vaihtaa raaka-aineen lähdettä – mieluusti sellaiseksi, mitä koira ei ole aiemmin syönyt. Tästä syystä monelle allergikkokoiralle sopivia raaka-aineita voivat olla esimerkiksi hevonen, poro, lammas, hirvi, peura ja jänis.

Mikä on elävä ravinto?

Elävä ravinto on yksi raakaravinnon ruokavalio, jossa nautitaan vain kypsentämätöntä, tuoretta ja mahdollisimman vähän jalostettua kasvisruokaa. Ruokavalio koostuu lähinnä hedelmistä, vihanneksista, pähkinöistä ja siemenistä. Öljyä, suolaa ja etikkaa ei käytetä lainkaan.

Saako vegaani syödä kananmunaa?

Vegaanin ruokavalioon ei kuulu: Vegaanit eivät syö muitakaan eläinkunnan tuotteita, kuten kananmunia, hunajaa, maitoa, voita, juustoa tai muita maitotuotteita. Vegaanit eivät myöskään syö ruokia, joissa on liha-, kala-, tai kanalientä, liivatetta tai eläinrasvoja.

Voiko vegaani syödä pastaa?

Onko pasta vegaanista? Kuivapastat ovat lähes aina vegaanisia. Joissain nauhapastoissa ja lasagnelevyissä voi olla kananmunaa ja musta pasta on voitu värjätä mustekalan musteella, mutta nämä selviävät, kun lukee tuoteselosteen. Tuorepastan valmistuksessa on useimmiten käytetty kananmunaa.

Onko kahvi Vegaanista?

Maustamattomat papu-, suodatin ja pikakahvit ovat aina vegaanisia. Samoin makeuttamattomat, leivontaan käytettävät kaakaojauheet.

Voiko vegaani syödä avokadoa?

Kasvisruokavalioista ja vegaaniruokavaliosta on mahdollista saada riittävästi energiaa3. Energiansaantia voi kasvattaa esimerkiksi syömällä useampia välipaloja ja energiatiheitä ruokia, kuten pähkinöitä, avokadoa ja kuivattuja hedelmiä sekä lisäämällä ruokiin öljyä tai kasvipohjaisia kermoja.