Mikä on Sijoitusobligaatio?

Sijoitusobligaatio on nimellispääomaturvattu säästämis- ja sijoitusratkaisu, jonka tuottotavoite on korkeampi kuin Säästöobligaatiossa. Sijoitusobligaatio sopii sijoittajalle, joka hyväksyy rajatun riskin. Korkeampi tuottopotentiaali on mahdollinen niin sanotun ylikurssin ansiosta.

Mikä on Osakeobligaatio?

Osakeobligaatio on korkosijoituksen kaltainen, mutta perinteisen korkotuoton sijaan tuotto perustuu tietyn kohde-etuuden, Helsingin pörssin, kehitykseen. Jos kohde-etuus nousee, saat ennalta määrätyn osan noususta. Jos kohde-etuus laskee, maksetaan sijoituksen nimellispääoma takaisin sijoituksen eräpäivänä.

Mitä eroa on korko rahastolla ja Osakerahastolla?

Mitä enemmän rahastossa on osakesijoituksia, sitä korkeampi rahaston riski ja tuotto-odotus ovat. Korkosijoitukset tarjoavat rahastolle suojaa, kun talous sakkaa, ja osakkeet mahdollistavat korkeamman tuoton nousukaudella.

Milloin kannattaa ostaa osaketta?

Paras hetki ostaa yhtiön osakkeita on silloin kun yhtiöllä on tilapäisiä ongelmia. Osakkeet ovat aina selvinneet kriiseistä: pitemmällä aikavälillä osakemarkkinoiden uutiset ovat myönteisiä. Älä ihastu koviin saavutettuihin tuottoihin.

Voiko osake arvo mennä miinukselle?

Osakkeen arvo voi laskea nollaan, mutta negatiiviseksi se ei voi mennä.

Mikä on Indeksilaina?

Indeksilaina on joukkovelkakirja, jonka tuotto on sidottu kokonaan tai osittain johonkin indeksiin. Indeksi voi olla periaatteessa mitä vain, mutta tavallisimmin se on osake-, korko- tai valuuttaindeksi.

Montako rahastoa kannattaa olla?

Sopiva hajautuksen määrä riippuu sijoitusstrategiasta. Jos haluat ottaa näkemystä ja riskiä, voi 5–6 osaketta tai 2–3 rahastoa olla salkullesi riittävä hajautus. Tällöin sinun tulee kuitenkin tuntea sijoituskohteesi hyvin ja sinulla tulee olla sietokykyä nopeille ja suurillekin arvonmuutoksille salkussasi.

Kannattaako säästää rahastoon?

Rahastosijoittaminen on paras tapa säästää rahaa, jos ei ole valmis käyttämään aikaa pörssikurssien ja osakkeiden analysoimiseen. Tilille säästäminen ei ole kannattavaa, sillä inflaatio syö rahan arvoa nopeammin kuin korkoa kertyy etenkin nyt, kun yleisimmät viitekorot ovat miinukella.

Voiko rahastosta myydä osan?

Oletko aikeissa myydä osan jonkin sijoitusrahastosi osuuksista? Yleensä voit itse valita, mitkä osuudet myyt. Valinta voi vaikuttaa veroihisi. Rahasto-osuuksien myynti verotetaan samaan tapaan kuin muunkin omaisuuden myynti.

Mikä on pienin summa jolla kannattaa ostaa osakkeita?

Entä jos haluaa tehdä suoria osakesijoituksia‍ – mikä on minimisumma, jolla yhtä osaketta kannattaa ostaa? – Varsinaista minimisummaa ei ole, mutta suositeltava sijoitussumma on sellainen, ettei kaupankäyntikulujen osuus koko kauppasummasta muodostu liian suureksi. Yksi prosentti kauppasummasta on hyvä raja.