Mikä on toiminta avustus?

Toiminta-avustus mahdollistaa suomalaisten YK-taustaisten järjestöjen toimintaa ja viestintää osana Suomen kehityspoliittisten tavoitteiden edistämistä. Myönnettävä tuki on osa kansalaisyhteiskunnan kehitysyhteistyöhön suunniteltua kehitysyhteistyömäärärahaa.

Mikä on STEA avustus?

Yleishyödylliset yhteisöt voivat hakea terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävään työhön avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksesta (STEA).

Mistä voi hakea avustusta yhdistykselle?

Aluehallintovirasto myöntää avustuksia muun muassa kunnille ja kuntayhtymille, yhdistyksille, säätiöille, osakeyhtiöille ja muille rekisteröityneille yhteisöille. Avustuksia ei myönnetä yksityishenkilöille. Aluehallintoviraston myöntämät avustukset ovat harkinnanvaraisia.

Mitä STEA tekee?

STEA vastaa sosiaali-​ ja terveysministeriön sosiaali-​ ja terveysalan järjestöille myönnettävien avustusten hakemuskäsittelystä, avustusehdotuksen valmistelusta ja avustusten maksamisesta. STEA myös valvoo avustusten käyttöä ja arvioi avustuksilla rahoitetun toiminnan tuloksia.

Mistä Energia-avustus haetaan?

Avustus haetaan ennakkoon ARAsta. Hakemuksessa tulee olla laskelmat lähtötilanteesta (E-luku), korjausten vaikutuksesta E-lukuun sekä asiantuntijan laatima ja allekirjoittama selvitys ja kustannusarvio toimenpiteistä, joilla vaadittu energiatehokkuus saavutetaan.

Mikä on Energia-avustus?

Energia-avustus pähkinänkuoressa: Avustuksia myönnetään asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020-2022. Avustuksen suuruus on maksimissaan 6000 €/asunto, kuitenkin enintään 50 prosenttia avustuspäätöksessä avustettaviksi hyväksytyistä ja toteutuneista kustannuksista.

Saako Ilmalämpöpumppuun energia avustusta?

Voit hakea 4000 € suuruista avustusta, kun siirryt öljylämmityksestä kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun ja 2500 euroa, jos uusi lämmitysmuoto on esimerkiksi aurinkoenergia, ilmalämpöpumppu tai jokin muu ei-fossiiliton järjestelmä.

Mistä voi hakea hankerahoitusta?

Osakeyhtiö voi hakea hankerahoitusta ELY-keskusten lisäksi Business Finlandilta. Business Finlandilla on useita erilaisia rahoitusinstrumentteja, joiden avulla voidaan rahoittaa yrityksen hankkeita.

Mistä rahoitus yhdistykselle?

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. Työvoimapoliittiset avustukset TE-hallinnolta. Kuntien avustukset. Yhdistyksen rahoitus ja varainhankinta. Kansalaisyhteiskunta. Rahoituksista yleisesti. Tradekan Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

Saako maalämpöön avustusta?

Hanke: Sähkölämmityksestä maalämpöön omakotitalossa Jos talossa on sähköpatterit tai sähkölattialämmitys, vesikiertoisen lämmönjaon asentamisesta voi saada kotitalousvähennystä sen lisäksi, että itse lämmitysmuodon vaihtamiseen haetaan ARAn energia-avustusta.