Mikä on tullimaksun raja?

Yli 150 euron ostos Sinun pitää huolehtia tullauksesta ja arvonlisäveron maksamisesta itse. Tullauksen voi antaa Postin tai muun kuljetusyrityksen tehtäväksi tai tehdä itse Tullin Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa .

Pitääkö kaikki paketit tullata?

EU:n alueelta tulevia paketteja ei tarvitse yleensä tullata, mutta kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat paketit täytyy tullata. Tullimaksu pitää mahdollisesti suorittaa, jos paketin arvo on ilman kuljetuskustannuksia yli 150 euroa. Joistain tuotteista on maksettava aina tullimaksu.

Paljonko tullimaksu on Kiinasta?

Paketti tulee EU:n ulkopuolelta, kuten Kiinasta tai USA:sta Paketti täytyy tullata ja siitä pitää yleensä maksaa arvonlisävero. Paketista pitää maksaa myös mahdollinen tullimaksu, jos sen arvo ilman kuljetuskustannuksia on yli 150 euroa.

Tuleeko englannista tullimaksu?

Kun tilaat tavaraa Isosta-Britanniasta, sinun on tullattava 1.1.2021 alkaen kaikki Isosta-Britanniasta toimitettavat lähetykset ja maksettava arvonlisävero, joka on yleensä 24 prosenttia.

Paljonko saa tilata ilman tullimaksua?

Tullia ei yleensä tarvitse maksaa, jos lähetykseen sisältyvien tavaroiden yhteisarvo on enintään 150 euroa (yhteishinta ilman kuljetuskustannuksia).

Mitä tapahtuu jos ei maksa tullia?

Jos asiakas ei tullaa lähetystä määräajassa, se palautuu lähettäjälle. Määräaika riippuu kuljetustavasta. Jos se on posti, lähetys on tullattava 20 päivän määräajassa. – Jos kyse on rahdinkuljettajasta, kuljettaja määrää tullausajan.

Mitä käy Jos pakettia ei tullaa?

Mitä teen, jos en halua vastaanottaa postilähetystä? Jos et halua vastaanottaa Postin kuljettamaa lähetystä, älä tullaa sitä. Jos postilähetystä ei tullaa eli tulliselvitä 20 päivän määräajassa, lähetys palautuu takaisin lähettäjälle. Jos kyseessä on tilattu tavara, ilmoita kaupan peruutuksesta myyjälle.

Voiko paketti jäädä tulliin?

Näin otsikoi Tulli Facebook-kirjoituksensa, jossa se huomauttaa, että sillä ei ole säilytystiloja, eivätkä paketit makaa sen hallussa. Lähetykset eivät siis saavu Tulliin, eikä se myöskään varastoi niitä. Tulli ei lähetä saapumisilmoituksia eikä palauta lähetyksiä.

Kuka maksaa tullimaksun?

Määrämaan tulli perii tullimaksut ja verot, ja vastaanottaja on velvollinen maksamaan ne. DHL maksaa maksut vastaanottajan puolesta ja veloittaa ne vastaanottajalta ennen toimitusta tai toimituksen yhteydessä.

Mitä tuotteita Kiinasta tulee?

Kiina on maailman suurin viljan, puuvillan, hedelmien, vihannesten, lihan, siipikarjan, munien ja kalatuotteiden tuottaja. Viinintuotannossa Kiina on yksi suurimmista.