Miksi auton istuimissa on pääntuet?

Pääntuki suojaa niskaa mahdollisessa onnettomuudessa. Pääntuki oli jo 1964 joissakin autoissa vakiovarusteena. Euroopassa pääntuet tulivat käyttöön 1970-luvulla.

Miten istuimen pääntuki tulisi säätää?

Pääntuki tulisi säätää niin, että sen yläreuna on päälaen kohdalla. Kuljettajan on syytä kiinnittää huomiota myös siihen, että matkustajat säätävät omat pääntukensa mahdollisuuksien mukaan samalla periaatteella – myös takapenkillä. Valitettavan usein näkee, että pääntuki on säädettynä niskan kohdalle.

Miksi auton huuhtelu alhaalta ylös?

Suorita huuhtelu alhaalta ylöspäin, jotta ylhäältä valuva vesi ei huuhdo pesuainetta pois pinnalta liian aikaisin. Tiukempi lika irtoaa vasta huuhteluvaiheessa, joten huuhtelu on syytä suorittaa huolellisesti ja varmistaa, että joka suihku osuu joka kohtaan.

Milloin vauvan voi siirtää turvaistuimeen?

Turvavyöistuin. Kun lapsi ei enää voi matkustaa selkä menosuuntaan turvaistuimessa on aika siirtyä turvavyöistuimeen. Turvavyösituimeen kannattaa siirtyä siis mahdollisimman myöhään, aikaisintaan kun lapsi on 4–5v ja 110cm ja osaa istua paikoillaan koko matkan.

Kummalle puolelle vauvan istuin?

Vauva matkustaa turvallisimmin takaistuimella. Selkä menosuuntaan kiinnitettävää turvakaukaloa tai -istuinta ei saa kiinnittää etupenkille, jos etuistuin on varustettu turvatyynyin. Täyttyvä turvatyyny aiheuttaa lapselle hengenvaaran. Lapselle turvallisin paikka autossa on takaistuin.

Milloin turvaistuin on liian pieni?

Suomen lain mukaan alle 135 cm pitkän lapsen on matkustettava autossa turvalaitteessa, ja Liikenneturva suosittelee, että turvalaitetta käytettäisiin kunnes lapsi on 150 cm pitkä. Turvalaitteita ovat turvakaukalo, turvaistuin, turvavyöistuin sekä istuinkoroke.

Käykö Fairy auton pesuun?

Se on erittäin helppokäyttöinen ja käyttöturvallinen tuote. Quartz shampoo soveltuu kaikille pinnoille, oli se sitten suojaamaton, teipattu tai suojattu vahalla, keraamisella pinnoitteella. Huom. Fairy ei sovellu auton pesuun!

Voiko auton pestä pelkällä vedellä?

Autoa voi pestä omalla pihalla satunnaisesti pelkällä vedellä, tai miedoilla pesuaineilla (liuotinvapaa autoshampoo, astianpesuaine), jos pesuvedet voidaan imeyttää maahan tai johtaa siten, ettei niistä aiheudu ympäristön pilaantumista tai viihtyvyyshaittaa – esimerkiksi pesuvesien valumista oman kiinteistön …

Saako auton pestä omalla pihalla?

Autoa saa pestä satunnaisesti esim. omalla pihalla, kunhan käytettävät pesuaineet ovat biohajoavia. Pesuvedet täytyy imeyttää maahan niin ettei kemikaalit pääse suoraan pohja- tai avovesiin, tai sadevesiviemäriin.

Saako vauva nukkua Sitterissä?

– On kuitenkin tärkeää, että lapsi saa pienestä alkaen harjoitella useita kertoja päivässä lattialla olemista sekä selin- että päinmakuulla, jotta motoriset taidot pääsevät kehittymään. Sitteriin nukuttamista ei suositella, vaikka pienestä torkahtamisesta aikuisen valvoessa ei aiheudukaan välitöntä vaaraa.