Miksi himoitsen suklaata?

Masentuneisuutta tunteva ihminen himoitsee usein hyvän olon hormoneita sisältävää suklaata lääkitäkseen itseään. Sen lisäksi, että suklaa sisältää serotoniinia ja dopamiinia, se laskee tutkitusti stressiä ja auttaa lihaksia rentoutumaan.

Mistä mielihalut johtuvat?

Mielihalu voi saada alkunsa ympäristössä näkemistäsi asioista, jotka muistuttavat sinua päihteiden käytöstä (kuten nähdessäsi ihmisjoukon, joka on selvästi menossa juhlimaan). Kyseessä voi myös olla sisäiset tekijät, kuten ahdistus, häpeä tai suuttumus.

Mitä syödä kun tekee mieli suklaata?

Kokeile: Syö lisää proteiinia, sillä se saattaa hillitä hiilarihimoja – ja parantaa mielialaasi. Hyviä tryptofaanin lähteitä ovat esimerkiksi kalkkuna, maito, kananmunat cashewpähkinät, saksanpähkinät, raejuusto ja banaanit.

Miten suklaa valmistetaan?

Suklaa valmistetaan kaakaomassasta, johon lisätään vaihteleva määrä sokeria, maitojauhetta ja kaakaovoita sekä mausteita, kuten vaniljaa. Lesitiinillä ainekset voidaan sitoa yhteen ja suklaasta saada kermaista ja sileää. Halvoissa suklaissa voidaan kaakaovoi korvata muilla öljyillä, kuten palmuöljyllä.

Miksi kissa ei saa syödä suklaata?

Suklaa ja kaakao sisältää teobromiinia, joka on kissoille myrkyllistä. Suklaamyrkytyksen oireita ovat oksentelu, rauhattomuus, hyperaktiivisuus ja nopeutunut hengitys. Oireet ilmenevät useimmiten 2-12 tunnin kuluttua kaakaon syömisestä.

Saako suklaata syödä joka päivä?

Mikä tahansa suklaa ei kelpaa, kun tavoitellaan terveyshyötyjä. Terveyshyötyjä saat, kun valitset tumman suklaan, jossa on vähintään 60 prosenttia kaakaota. Tummassakin suklaassa on paljon kaloreita. Suklaata ei tulisi syödä enempää kuin 85 grammaa päivässä.

Mistä johtuu maidon himo?

Suolaisen ruoan himoitseminen voi kertoa siitä, että kehosta puuttuu magnesiumia, maitotuotteiden himo taas kalsiumin puutteesta. – Jos tekee oikein mieli sokeria tai hiilihydraatteja, se voi kertoa siitä, että ihmisellä on välttämättömien rasvahappojen puutetta, Vitti uskoo.

Miten hallita mielitekoja?

Mielitekoja voi onneksi hallita. Pienen hetken pidättäytyminen oikeasti laskee mielitekoja, jolloin niiden vastustaminen on helpompaa. Jos jaksaisi odotella 10-15 minuuttia, mieliteko menee yleensä ohikin. Eikä satunnainen sortuminen haittaa ketään.

Miksi raskaana on mielitekoja?

Näiden mielitekojen syytä ei ole pystytty varmasti selvittämään, mutta niiden on arveltu johtuvan ravintoaineiden kuten kalsiumin ja raudan puutteesta, hormoneista tai ylipäänsä elintoimintojen muutoksista.

Mitä suklaa tekee iholle?

Tummassa suklaassa on flavonoideja, jotka auttavat ihoa pysymään kosteutettuna ja suojaavat sitä auringon haittavaikutuksilta. Tumma suklaa auttaa myös vähentämään stressihormoneiden määrää, mikä voi suojella ihon kollageenituotantoa ja vähentää ryppyjä.