Voiko joka päivä syödä suklaata?

Mikä tahansa suklaa ei kelpaa, kun tavoitellaan terveyshyötyjä. Terveyshyötyjä saat, kun valitset tumman suklaan, jossa on vähintään 60 prosenttia kaakaota. Tummassakin suklaassa on paljon kaloreita. Suklaata ei tulisi syödä enempää kuin 85 grammaa päivässä.

Miksi suklaa on terveellistä?

Suklaa, ja etenkin tumma suklaa, sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat vähentämään sydän- ja verisuoniongelmien todennäköisyyttä. Suklaan sisältämä magnesium rentouttaa lihaksia, auttaa muodostamaan uutta kudosta ja korjaa DNA:ta. Koska suklaa sisältää myös kalsiumia, auttaa se ehkäisemään osteoporoosia.

Onko 70% suklaa terveellistä?

Tumman suklaan kaakaopitoisuuden tulisi olla vähintään 70 prosenttia, jotta siitä saataisiin riittävästi terveyteen vaikuttavia antioksidantteja. Kaakao ja tumma suklaa sisältää flavonoideja, kuten katekiineja ja proantosyaaneja. Nämä yhdisteet toimivat vahvoina antioksidantteina.

Miksi tumma suklaa on terveellistä?

Tummassa suklaassa on antioksidantteja Kaakaopavussa on runsaasti flavanoli-nimisiä antioksidantteja, jotka edistävät verenkiertoelimistön toimintaa. Tutkijoiden mukaan flavanoli alentaa sydän- ja verisuonitautien riskiä 37 prosenttia ja sydänkohtauksen riskiä 29 prosenttia, jos tummaa suklaata syö säännöllisesti.

Voiko laihduttaja syödä suklaata?

Avain painonpudotukseen ei ole kaloreiden laskemisessa, vaan juustossa, suklaassa ja punaviinissä, sanoo tutkija Tim Spector Lontoon King’s Collegesta. Juusto, suklaa, punaviini, pähkinät, kahvi ja maitotuotteet. Mitään näistä ei tarvitse jättää pois ruokavaliosta, jos haluaa laihtua.

Paljonko yhdessä rivissä suklaata on kaloreita?

Levy Fazerin sinistä painaa 200 grammaa ja levyssä on kahdeksan riviä suklaata. Silloin yhdessä rivissä on 25 grammaa eli 137,5 kaloria. Rivissä suklaata taas on viisi palaa, joten yhdessä palassa on 27,5 kaloria.

Mitä suklaa tekee iholle?

Tummassa suklaassa on flavonoideja, jotka auttavat ihoa pysymään kosteutettuna ja suojaavat sitä auringon haittavaikutuksilta. Tumma suklaa auttaa myös vähentämään stressihormoneiden määrää, mikä voi suojella ihon kollageenituotantoa ja vähentää ryppyjä.

Meneekö suklaa pahaksi?

Suklaa. Tumma suklaa säilyy noin vuoden, maitopitoisemmat suklaat noin puoli vuotta. Säilytä suklaa kuivassa ja viileässä, mutta älä koskaan jääkaapissa.

Onko suklaa hyväksi vatsalle?

Tumma suklaa tekee tutkitusti hyvää niin vatsalle kuin mielelle. Tumman suklaan sisältämät ravintoaineet ja kuitu hellivät verisuonia, suolistoa ja hermostoa. Suklaan ravitsevat, hyvää tekevät ja jopa mystisinä pidetyt ominaisuudet ovat kiehtoneet ihmisiä jo vuosituhansien ajan.

Kumpi lihottaa enemmän karkki vai suklaa?

Kun verrataan rasvaista suklaata ja sokerisia karkkeja, energiamäärät vaihtelevat. – 100 grammaa karkkeja sisältää noin 350 kilokaloria ja 40 gramman suklaapatukka noin 200 kilokaloria. Karkeissa on vähemmän energiaa 100 grammaa kohti, Partanen sanoo.