Miksi ihminen tarvitsee peiton?

Peitto on yleensä kankaasta tehty vuodevaate, joka toimii suojana ja lämmöneristeenä. Käyttäjä pysyy peiton alla lämpimänä, peitto on näkösuoja, ja se suojaa myös esimerkiksi hyönteisiltä.

Mitä materiaalia peitto on?

Peiton materiaaleina käytetään sekä untuvaa ja höyheniä että polyesteri- eli ontelokuituja. Untuva tunnetaan hengittävänä luonnonmateriaalina vuodetekstiileissä. Untuvapeittojakin on eri paksuisia, joten periaatteessa sitä voi käyttää kesät talvet. Osa ihmisistä kokee kuitenkin untuvan liian lämpöiseksi materiaaliksi.

Milloin peitot pitää vaihtaa?

Laadukaskin tyyny suositellaan vaihdettavan noin kahden vuoden välein uuteen. Peite on hyvä uusia joka neljäs vuosi. Nyt kun vietämme enemmän aikaa kotona, on hyvä hetki tarkastaa nukkumistuotteiden kunto, pestä tyynyt ja peitot ja mahdollisesti hankkia uudet, jos vaihdosta on jo kulunut aikaa.

Voiko peiton pestä?

Peiton pesu ja hoito Pese peitto 2 kertaa vuodessa 60°C konepesussa ja linkoa kevyesti (max. 800 kierrosta). Käytä nestemäistä pesuainetta vain 1/3 normaalimäärästä. Pese peitto vähintään 8 kg:n koneessa, yksi peitto kerrallaan.

Voiko peiton pestä 60 asteessa?

Pese 60 asteessa ja linkoa kevyesti. Noudata aina suositeltua pesulämpötilaa. Liian korkeassa lämpötilassa tekstiili voi kutistua. Tyynyn ja peiton kohdalla on turvallisinta valita pesuohjelman matala linkous. Painava tuote, kuten raskas peite, voi vaatia hieman voimakkaamman linkouksen, jotta sen saa kuivumaan.

Voiko peiton pestä käsin?

Perinteisen täkin pesu voi onnistua pesukoneessakin. Käsin peseminen on aina varmempaa, etenkin jos peitto on ajan myötä haurastunut.

Pitääkö uusi peitto pestä?

Pussilakanat, tyynyliinat sekä aluslakanat, siis ihoa vasten olevat tekstiilit on suositeltavaa pestä ennen käyttöön ottoa. Tyynyä ja peitettä ei ole tarvetta pestä ennen käyttöä. Kuinka paljon pesukoneeseen mahtuu pyykkiä?

Mikä on hyvä peitto?

Hyvä peitto on sopivan lämmin koko yön. Hyvin yksilöllinen lämmöntarve ja toisaalta asunnon lämpötila määrittävät, minkälaisen peiton tarvitset. Normaalilämpöisten peittojen, erityisen lämpimien peittojen ja kevytpeittojen lisäksi valikoimassa on lämpöä sääteleviä peittoja.

Onko Villapeitto lämmin?

Villapeitto eristää lämpöä ja siirtää kosteutta Villa on eristävä luonnonkuitu, jota entisaikaan käytettiin rakennusten seinissä juuri eristävän ominaisuutensa takia. – Villa eristää peiton alla olevan, kehon lämmittämän ilman peiton ulkopuolella olevasta lämpötilasta.

Voiko peiton pestä 90 asteessa?

Liinavaatteet kannattaa Tolosen mukaan pestä aina 60 asteessa. Myös nykyiset peitot ja tyynyt kestävät yleensä 60 asteen pesulämpötilan, eikä esimerkiksi tyynyissä oleva rasvalika lähde pois matalammissa lämpötiloissa. – On hyvä muistaa, että myös pyykkikoneen on oltava puhdas ja kone puhdistuu hyvin juuri 90 asteessa.