Miksi puuvilla alushousut?

Puuvilla imee kosteutta itseensä ja pysyy kuivana niin kauan, kun kosteus pääsee haihtumaan nopeammin kuin sitä imeytyy materiaaliin. Tästä syystä puuvilla ei ole paras materiaali urheiluun tai paljon hikoilevalle. Synteettisestä funktionaalisesta materiaalista valmistetut liivit ovat tällöin parempi ratkaisu.

Pitääkö alushousut pestä ennen käyttöä?

Pestäviin lukeutuvat esimerkiksi alusvaatteet, t-paidat, liinavaatteet sekä pyyhkeet. Myös vauvan- ja lastenvaatteet on Marjomaan mukaan syytä pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Kaikkia tekstiilejä ei suinkaan ole tarpeellista pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kannattaako uudet alushousut pestä?

Ihoa vasten käytettävät tekstiilit kuten alusvaatteet, pyyhkeet ja lakanat sekä vauvan- ja lastenvaatteet on syytä pestä ennen ensimmäistä käyttöä.

Voiko alushousut pestä 40 asteessa?

Puuvillaiset alusvaatteet ja sukat voi pestä 60 asteessa. Silkkiset alusvaatteet, rintaliivit ja muut herkemmät materiaalit voi pestä käsinpesuohjelmalla 30 tai 40 asteessa (tarkista aina jokaisen vaatteet pesuohje). Nestemäiset Lumme-pesuaineet ovat tehokkaita jo 30 asteessa.

Voiko sukat ja alushousut pestä samassa?

Sama ohje boksereille, sukille ja vauvanvaatteille Ohje kuudessakympissä pesemisestä koskee naisten alushousujen lisäksi yhtä lailla miesten puuvillaisia boksereita ja vaikkapa sukkia.

Voiko alushousut pestä käsin?

Sitten: pese käsin tai pesukoneessa Voit pestä kuukautisalushoususi joko erikseen, käsin hienopyykin kanssa tai muiden alushousujesi ja vaatteidesi kanssa. Jos et halua, sinun ei siis tarvitse pestä montaa koneellista pyykkiä.

Voiko lakanat pestä alusvaatteiden kanssa?

Useita lakanoita ei siis kannata pestä samalla kertaa. Laita lakanoiden kaveriksi pyykkikoneeseen pikkupyykkiä, kuten alusvaatteita ja t-paitoja. Jos lakanapyykin kanssa pesee pitkiä vaatteita, ne voivat paitsi kietoutua yhteen, myös repeytyä ja muuttua erittäin ryppyisiksi.

Voiko alusvaatteita pestä käsin?

Pitsiset, somistetut alusvaatteet on hyvä pestä käsin, muut voi heittää koneeseen. Täyspuuvillaiset kestävät 60 asteen pesun. Käytä hienopesuohjelmaa ja nestemäistä pesuainetta.

Voiko uusia lakanoita käyttää pesemättä?

Tekstiilivalmistajat neuvovat pyöräyttämään koneessa esimerkiksi pyyhkeet ja lakanat, mutta uudet päällysvaatteet voi ottaa käyttöön ilman pesua. Päällysvaatteita kuten housuja tai puseroita ei tarvitse pestä heti ostamisen jälkeen.

Voiko alushousut pestä pyyhkeiden kanssa?

Arjessa alusvaatteet pestään usein muiden vaatteiden kanssa, vaikkei ehkä kannattaisi. Ongelma ratkeaa eriyttämällä erityistä hygieniaa vaativat tekstiilit toisiin pesukertoihin – ja pesemällä ne 60 asteessa. –Jos esimerkiksi peset alusvaatteet keittiöpyyhkeiden kanssa, siirtyvät bakteerit keittiöönkin.