Miksi ottaa vakuutus?

Vakuutus on tapa hallita taloudellisia riskejä. Se auttaa yksityishenkilöitä sekä yrityksiä selviytymään rahallisesti mahdollisen vahingon sattuessa. Kun sinulla on vakuutus, et joudu maksamaan vahingosta aiheutuneita kuluja kokonaan itse. Vakuutuksia on useita erilaisia eri riskien varalle.

Mitä erilaisia vakuutuksia on olemassa?

Henkivakuutus. Vapaaehtoinen eläkevakuutus. Yksityistapaturmavakuutus. Yksityinen sairausvakuutus. Palovakuutus. Vastuuvakuutus. Oikeusturvavakuutus. Keskeytysvakuutus.

Mikä on pakollinen vakuutus?

Lakisääteiset vahinkovakuutukset » Lakisääteisiä vahinkovakuutuksia ovat liikennevakuutus, potilasvakuutus ja ympäristövahinkovakuutus.

Mikä on vakuutuksenottaja?

Vakuutuksenottaja = Se henkilö, jonka nimissä vakuutussopimus on. Vain vakuutuksenottajalla on oikeus tehdä muutoksia vakuutussopimukseen. Vakuutusmaksun maksaminen on vakuutuksenottajan tärkein velvollisuus.

Milloin vakuutus pitää maksaa?

Liikennevakuutus on otettava seitsemän (7) päivän kuluessa ajoneuvon ostosta. Jos olet ottanut liikennevakuutuksen vasta kahdeksantena päivänä tai myöhemmin, on ajoneuvo 8. päivästä alkaen vakuuttamaton.

Pitääkö vakuutus maksaa heti?

Liikennevakuutus on otettava viimeistään seitsemän päivän kuluttua siitä, kun ostit ajoneuvon rekisteriin merkityltä omistajalta. Jos et ostanut ajoneuvoa suoraan rekisteriin merkityltä omistajalta, vakuutus pitää ottaa heti.

Mitä käy jos ajaa ilman vakuutuksia?

Jos vakuuttamaton ajoneuvo havaitaan liikenteessä, voi poliisi poistaa siitä rekisterikilvet. Vakuutusmaksua vastaavan maksun ja laiminlyöntimaksun määrää Valtiokonttori Liikennevakuutuskeskuksen esityksestä. Vakuutusmaksua vastaava maksu ja laiminlyöntimaksu muodostavat yhdessä vakuuttamattomuusmaksun.

Mitä kaikkia vakuutuksia pitää olla?

Autovakuutus, kotivakuutus ja matkavakuutus ovat tällä hetkellä Suomen suosituimpia vakuutusmuotoja. Muita suosittuja vakuutuksia ovat henkivakuutus, tapaturmavakuutus, ja sairausvakuutus. Tuloturvavakuutus ja yrittäjän työttömyysturva ovat hyviä vakuutuksia pitkän työttömyyden tai sairasloman varalle.

Kuka tarvitsee YEL vakuutuksen?

Pääsääntö on, että tarvitset YEL-vakuutuksen, kun työskentelet yrittäjänä. Vakuutus alkaa siitä päivästä, jolloin aloitat työskentelyn yrityksessäsi siinä laajuudessa, että vakuuttamisvelvollisuus täyttyy eli työtulosi ylittää keskimäärin 715 euroa kuukaudessa (2023).

Mitä vakuutus korvaa?

Mitä kotivakuutus korvaa? Kotivakuutus korvaa turvan laajuudesta riippuen erilaisia rikkoutumis-, vuoto-, palo-, myrsky- ja varkausvahinkoja. Tyypillisimpiä vahinkoja ovat erilaiset puhelimen, pesukoneen ja muiden tavaroiden rikkoutumisvahingot, joita korvataan Laajasta kotivakuutuksesta.