Miksi peittoa käytetään?

Peitto on yleensä kankaasta tehty vuodevaate, joka toimii suojana ja lämmöneristeenä. Käyttäjä pysyy peiton alla lämpimänä, peitto on näkösuoja, ja se suojaa myös esimerkiksi hyönteisiltä.

Voiko peittoa pestä?

Peiton pesu ja hoito Pese peitto 2 kertaa vuodessa 60°C konepesussa ja linkoa kevyesti (max. 800 kierrosta). Käytä nestemäistä pesuainetta vain 1/3 normaalimäärästä.

Saako vauvan sängyssä olla peitto?

Olisi hyvä, jos vauvalla ei käytettäisi edes peittoa, sillä vauvat voivat tukehtua myös siihen. Peiton sijaan hyvä vaihtoehto on unipussi, johon vauva ei voi sotkeutua ja tukehtua. Sama koruttomuus pätee myös perhepetiin. Lapsen kanssa nukkuessa sängyssä ei pitäisi olla ylimääräisiä esineitä.

Montako peittoa pesukoneeseen?

– Raskaammat ja lämpimämmät peitot, tuplapeitot ja jättityynyt vaativat 10 kg koneen. 1/3 tyhjää tilaa on hyvä nyrkkisääntö, joka pätee kaikkeen pyykkiin. Kun pesukoneeseen jättää kolmasosan tyhjää tilaa, pyykillä on tilaa pyöriä ja vesi riittää huuhteluun.

Milloin peitot pitää vaihtaa?

Vaikka tyynyjä ja peittoja pesisi säännöllisesti, heikkenevät niiden hyvää unta edistävät ominaisuudet ajan mittaan. Laadukaskin tyyny suositellaan vaihdettavan noin kahden vuoden välein uuteen. Peite on hyvä uusia joka neljäs vuosi.

Missä lämmössä pestä petivaatteet?

Lakanat pestään 60 oC lämpötilassa. 60 oC on alin lämpötila, jolla pystytään varmistamaan tarvittava hygienia. Täysin valkoiset lakanat voi tarvittaessa pestä vielä tätäkin korkeammassa, jopa 90 oC tai 95 oC lämpötilassa.

Miksi vauva ei saa nukkua kyljellä?

Lapsen nukuttaminen vatsallaan tai kyljellään ei ole suositeltavaa, koska se voi lisätä kätkytkuoleman vaaraa. Turvallisin vauvan nukkuma-asento on selinmakuu. Samasta syystä aikuisen tulee välttää nukkumista samassa sängyssä vauvan vieressä.

Miksi vauva ei saa käyttää tyynyä?

Vauvan niska on pieni ja pää on suuri muuhun kehoon verrattuna. Jos vauva nukkuisi tyynyn kanssa, se voi aiheuttaa epäluonnollisen linjan hänen selkärankaansa. On myös hyvä välttää tyynyjen ja pehmolelujen käyttämistä vauvan sängyssä, sillä riskinä voi olla tukehtuminen.

Pitääkö vauvan kakka vaippa vaihtaa yöllä?

Vaihda kakkavaippa heti – myös öisin Vaippa on vaihdettava aina, kun vauva kakkaa, sillä uloste ärsyttää kovasti vauvan herkkää ihoa. Tämä sääntö pätee myös yöllä. Vaikka vauva nukkuisi sikeästi, vaippa tulee vaihtaa, jos hajuhaitta kertoo tämän kakanneen.

Saako pesukoneeseen suihkuttaa vettä?

Käytä pehmeää liinaa ja yleispuhdistusainetta. Älä suihkuta vettä pesukoneeseen.