Miksi Sukkanauhaa käytetään?

1960-luvulla sukkahousut yleistyivät, mikä syrjäytti sukkanauhat arkikäytöstä. Nykyään sukkanauhoja käytetään enemmänkin koristeena, mutta esimerkiksi stay-up-sukkien kanssa niitä voi käyttää myös alkuperäistarkoituksessaan pitämään sukan paremmin paikoillaan.

Mitä varten sukkanauha on?

Sukkanauha. Sukkanauhan heittäminen on peräisin 1500-luvulta, jolloin uskottiin, että palanen morsiamen hääpukua tuottaa onnea. Uskomus johti valitettavan usein siihen, että häävieraat kirjaimellisesti hyökkäsivät morsiamen kimppuun ja repivät puvun hajalle.

Pitääkö mekon kanssa olla sukkahousut?

Jos haluat pukeutua vanhaan tyyliin, niin mekon alle voit laittaa saumasukat ja sukkanauhaliivit. Kesäaikaan valitaan ohuet ja vaaleat sukat tai sukkahousut. Jos juhlat kuitenkin ovat rennot pukeutumiseltaan ja kesäilma on oikein kuuma, niin voihan ne silloin jättää pois.

Voiko sandaalien kanssa käyttää sukkahousuja?

Älä yhdistä sandaaleihin Jos sukkahousuja on pakko käyttää, kenkävalinnan on oltava sen mukainen. Unohda siis varpaat paljastavat jalkineet. Vaikka sukkiksissa ei olisikaan rumia kärkivahvikkeita, ne näyttävät silti karmeilta sandaalien kanssa.

Miksi vaimo kannetaan kynnyksen yli?

HÄIDEN JÄLKEEN Morsiamen kantamista kynnyksen yli pidetään nykyaikana romanttisena huolenpitona sekä välittämisen merkkinä, vaikkakin sen kerrotaan olevan lähtöisin ajalta, jolloin morsian ryöstettiin ja vietiin tahtomattaan ryöstäjän mukana.

Miksi morsian pukeutuu valkoiseen?

Morsiamen pukeutuessa valkoiseen, haluaa hän viestiä puhtautta, viattomuutta ja vilpittömyyttä. Vaikka valkoisen värin merkitys ja ylivalta eivät olekaan muuttuneet, käyttävät jotkut morsiamet eri valkoisen sävyjä mekoissaan, mikä ei ole ennen ollut kovin yleistä.

Miksi kannetaan kynnyksen yli?

Ennen vanhaan: Muinaiset roomalaiset uskoivat, että jos morsian kannettaisiin kynnyksen yli, säästyisi hääparin koti pahoilta hengiltä. Nykyään: Morsiamen kantaminen kynnyksen yli on enemmänkin humoristinen kumarrus vanhalle perinteelle. Häämatkalta palattuaan moni sulhanen kantaa morsionsa kynnyksen yli.

Minkä väriset sukkahousut häihin?

Valitse yllesi joko mustat tai ihonväriset sukkahousut. Ihonväriset sopivat tilaisuuteen paremmin kesällä.

Minkä väriset sukkahousut mustan mekon kanssa?

Voit pukea mekkosi kanssa ihonväriset, mustat tai vaikka kirjavat sukkahousut. Valinta on omasta maustasi ja rohkeudestasi kiinni. Jos kuitenkin pidät mustista, niin sitten puet mustat. Sukista ja sandaaleista ei myöskään ole olemassa virallista sääntöä.

Milloin mustat sukkahousut?

Virallisissa tilanteissa käytetään ihonvärisiä sukkahousuja, paitsi hautajaisissa aina mustia sukkahousuja. Muulloin sukkahousujen värin voi valita puvun tai kenkien mukaan.