Milloin L Karnitiini kannattaa ottaa?

Milloin ottaa L-karnitiinia? Jos haluat käyttää L-karnitiinia optimoimaan energiasi treenin aikana, on parasta ottaa se ennen harjoittelua. Useimmat tutkimukset suosittelevat nauttimista noin 1 tunti ennen treeniä.

Mitä l karnitiini tekee?

L-Karnitiini on aminohappo, jonka tehtävänä on kuljettaa rasvahappoja solun sisällä mitokondrioihin pilkottavaksi, missä rasva muutetaan energiaksi. Mikäli keho ei saa riittävästi L-karnitiinia, voivat sekä rasvanpoltto että suorituskyky jäädä heikommiksi. L-karnitiini on karnitiinin aktiivinen muoto.

Mitä on karnitiini?

Karnitiini eli 3-hydroksi-4-trimetyyliaminovoihappo (C7H15NO3) on aminohappo ja lysiinin johdannainen. Karnitiini kuljettaa aktiivisia rasvahappoja eläinsolun sytoplasmasta mitokondrioon. Mitokondrioissa rasvahapot pilkkoutuvat hengitysreaktiossa.

Mistä saa Karnitiinia?

Elimistöllä on kaksi tapaa saada L-karnitiinia. Se voidaan saada suoraan ruoan tai lisäravinteen kautta. Ravinnosta karnitiinia saadaan eläinkunnan tuotteista kuten lihasta ja maitotuotteista, mistä syystä erityisesti vegaanin ja kasvissyöjän kannattaa harkita karnitiinin ottamista lisäravinteena.