Missä säässä nahkatakki?

Nahkatakki on pitkäikäinen kevät-, kesä- ja syystakki, mikä pitää tuulta ja vettä. Nahkatakkia huolletaan nahanhoitotuotteilla, joissa voi olla esimerkiksi mehiläisvahaa. Tahrat saa pois rätillä tai nahkatuotteiden pesuaineilla, mutta jos on tarkoitus pestä koko takki, on se hyvä viedä pesulaan.

Kenelle nahkatakki sopii?

Ruskea tai konjakin värinen nahkatakki on täydellinen valinta etenkin ihmisille, joilla on lämmin ihonsävy ja punaiseen taittavat hiukset. Loppu on kiinni tyylistäsi! Esimerkiksi lyhyt biker-nahkatakki on rock-henkinen ja antaa asuusi särmää ja pitkä nahkatakki sopii klassiseen tyyliin.

Mistä nahkatakki tehdään?

Nahkatakki on nahasta valmistettu päällystakki. Sitä käyttävät sekä miehet että naiset. Nahkatakki on suosittu sen monien hyvien ominaisuuksiensa johdosta, joita ovat muun muassa materiaalin lujuus ja pitkäikäisyys. Nahkatakkeja valmistetaan myös tekonahasta, esimerkiksi polyuretaanista.

Kestääkö nahka sadetta?

Nahkakenkiä tai varsinkaan nahkapohjaisia kenkiä ei ole hyvä käyttää sateella, mutta jos ne sattuvat kastumaan, niiden kuivaamisen kanssa on oltava erityisen tarkkana. – Kastuneet nahkakengät kuivuvat parhaiten tavallisessa huoneilmassa. Saunassa tai patterilla kuivatettaessa nahka kuivuu liian nopeasti.

Voiko Nahkatakin maalata?

Nahkatakin maalaamiseen tarvitset nahkamaaleja, joita saa hyvin varustetuista suutareista. Nahkamaaleja voi käyttää myös tekonahkaan. Lyhentämiseen tarvitaan nahkaneula, mutta muuten tavallinen ompelukone riittää, jos nahka ei ole erityisen paksua tai jäykkää.

Voiko Nahkatakkia silittää?

Silitys. Nahkapukineita voi silittää, sillä nykyisin nahat valmistetaan kromiparkituksella, mikä tekee ne melko korkeitakin lämpötiloja sietäviksi. Käytä aina silitysliinaa apuna ja silitä mieluummin nurjalta puolelta, jottei viimeistely vaurioidu.

Mitä tehdä jos nahkatakki kastuu?

Vesiliukoiset tahrat lähtevät kostealla pyyhkeellä tai sienellä hieromalla. Käytä vettä varoen, älä anna nahan kastua läpi. Lopuksi kuivunut pinta harjataan. Väritahrat saa poistettua mokkakumilla hankaamalla.

Mikä takki 5 astetta?

Takin tulisi olla tuulenpitävää softshell-kangasta ja sen lisäksi siinä pitäisi olla fleecevuori. Huomioi takkia hankkiessasi, että useimmilla merkeillä ns ”talvitakit” ovat oikeasti Suomessa +5 asteeseen asti riittäviä.

Mitä mustan nahkatakin kanssa?

Nahkatakkiin ei kannata yhdistää muun väristä nahkaa. Parhaalta musta nahkatakki näyttää mustan laukun ja mustien kenkien kanssa. 4. Shortsit kannattaa jättää pois, jos aikoo pukea ylleen nahkatakin.

Missä lämpötilassa toppatakki?

Tarkista toppatakin pesuohje ja noudata sitä. Useimmiten toppatakin pesulämpötila on 40 astetta.