Mistä korut on tehty?

18 karaatin kullassa käytetään 75 % kultaa ja 25 % nikkeliä. Käytetyn metalliseoksen mittasuhteista riippuen jalokiven väri voi vaihdella. Näin ollen 18 karaatin ruusukullan koostumus on 75 % kultaa, 20 % kuparia ja 5 % hopeaa. 18 karaatin punaisen kullan koostumus sisältää 75 % kultaa ja 25 % kuparia.

Mitä metallia käytetään koruissa?

Suomessa jalometallituotteiden raaka-aineita ovat kulta, hopea, platina ja palladium. Yleisiä jalometalleista valmistettuja tuotteita ovat korut, pöytähopeat, koriste- ja muistoesineet.

Miksi korut tummuu?

Tummumisen syy on korun pinnalle kertyvä hopeasulfidikerros, joka syntyy hopean reagoidessa ilmassa olevan rikkivedyn kanssa. Myös ihon pH-arvo vaikuttaa hopean tummumiseen. Hopean tummumista ei voi välttää, mutta hopeakorut saa pidettyä kiiltävinä säännöllisesti puhdistamalla.

Miksi korut valmistetaan kullasta?

Useammissa muinaisissa kulttuureissa kulta oli suosittu koruissa ja taiteessa sen arvon, esteettisten ominaisuuksien, taipuisuuden ja muokattavuuden takia. Electrumia (luonnollinen kullan ja hopean seos) käytettiin koruissa egyptiläisten toimesta vuodesta 5000 eaa.

Mistä tietää että koru on hopeaa?

Se voi olla muun muassa leimattu 925, 925 S tai Sterling, jotka kaikki tarkoittavat sterlinghopeaa, jonka hopeaprosentti on 92,5 %. 830, 830 S ja 84 tarkoittavat myös hopeaprosenttia 83 % ja 84 %. Jos löydät leiman 999 tai 1000, se tarkoittaa, että materiaali on lähes 100 % puhdasta hopeaa.

Onko Sterling hopeassa nikkeliä?

Kullattu tai platinoitu Sterling-hopea Sterling-hopea sisältää hopeaa 92,5% ja muuta metallia 7,5%. Yleisimmin hopeaan on sekoitettu hieman kuparia. Hopeaosat eivät sisällä lainkaan nikkeliä! Sterling-hopea on kovuutensa vuoksi yleisimmin koruissa käytetty seos.

Onko platina arvokkaampaa kuin kulta?

Platina on markkinoilla noin kaksi kertaa niin kallista kuin kulta. Sitä tarvitaan muuhunkin kuin koruihin.

Miten puhdistaa kullatut korut?

Paras tapa puhdistaa kullatut korut on antaa niiden liota lämpimässä saippuavedessä. Täytä ensin kulho haalealla vedellä (varmista, että vesi ei ole liian kuumaa) ja lisää sitten kulhoon muutama tippa astianpesuainetta. Sekoita se saadaksesi saippuakylvyn ja anna kullattujen ketjujesi imeytyä 10-15 minuutin ajan.

Miten puhdistaa tummunut Hopeakoru?

lasipurkissa pari desiä vettä höyryäväksi, ei siis kiehuvaksi (veden voi lämmittää myös mikrossa), lisää sitruunahappoa vajaa ruokalusikallinen (tavoitteena 5%:n liuos), sekoita. Laita koru liuokseen ja peitä vaikka paksulla pyyhkeellä 15 minuutiksi. Huuhdo hyvin! Koru on kirkas kuin uusi tämän käsittelyn jälkeen!

Paljonko maksaa 1 gramma kultaa?

Kullan hinta tänään 57,89 euroa/gramma London Bullion Metal Associationin, eli LBMA julkaisee kullan hinnan (24 karaatin kulta, eli pitoisuus 999.99) joka arkipäivä kello 12.30 ja 17.00 Suomen aikaan.