Mitä metallia käytetään koruissa?

Suomessa jalometallituotteiden raaka-aineita ovat kulta, hopea, platina ja palladium. Yleisiä jalometalleista valmistettuja tuotteita ovat korut, pöytähopeat, koriste- ja muistoesineet.

Mistä aineesta kaulakoru on tehty?

18 karaatin kullassa käytetään 75 % kultaa ja 25 % nikkeliä. Käytetyn metalliseoksen mittasuhteista riippuen jalokiven väri voi vaihdella. Näin ollen 18 karaatin ruusukullan koostumus on 75 % kultaa, 20 % kuparia ja 5 % hopeaa. 18 karaatin punaisen kullan koostumus sisältää 75 % kultaa ja 25 % kuparia.

Mistä tietää että koru on hopeaa?

Se voi olla muun muassa leimattu 925, 925 S tai Sterling, jotka kaikki tarkoittavat sterlinghopeaa, jonka hopeaprosentti on 92,5 %. 830, 830 S ja 84 tarkoittavat myös hopeaprosenttia 83 % ja 84 %. Jos löydät leiman 999 tai 1000, se tarkoittaa, että materiaali on lähes 100 % puhdasta hopeaa.

Onko Sterling hopeassa nikkeliä?

Kullattu tai platinoitu Sterling-hopea Sterling-hopea sisältää hopeaa 92,5% ja muuta metallia 7,5%. Yleisimmin hopeaan on sekoitettu hieman kuparia. Hopeaosat eivät sisällä lainkaan nikkeliä! Sterling-hopea on kovuutensa vuoksi yleisimmin koruissa käytetty seos.

Miksi Hopeakoru tummuu?

Hopealle ominaista metallina on tummuminen. Tämä johtuu kemiallisesta reaktiosta ilman ja ihon kanssa. Tummumisen syy on korun pinnalle kertyvä hopeasulfidikerros, joka syntyy hapen reagoidessa ilmassa olevan rikkivedyn kanssa.

Miksi sormus värjää sormen?

Kädessä käytetyt kosmetiikkatuotteet, kuten voiteet, voivat reagoida kultaseoksessa olevien jalometallien kanssa niin, että sormuksesta irtoaa pieniä metallinhiukkasia. Nämä hiukkaset näkyvät iholla tummana tahrana.

Voiko kaulakorun kanssa käydä suihkussa?

Teräskaulakorun kanssa voi käydä suihkussa, mutta nahkainen kaulakoru kannattaa silloin riisua. Nahka menettää kastuessaan luonnollisia öljyjä ja voi kutistua.

Mitä tarkoittaa 813H?

L-i -leima onkin Lahden kaupunkileima. Kruunuleima osoittaa esineen Suomessa valmistetuksi ja 813H on hopean pitoisuusleima. Viimeinen leima Z5 on vuosileima, joka kertoo, että koru on valmistettu vuonna 1929.

Miksi valkokulta on kalliimpaa kuin kulta?

Kun on kyse kullasta, kultapitoituus määrittelee hinnan, ei sen väri Mitä korkeampi kullan pitoisuus, sitä korkeampi hinta. Ostatpa sitten valkokultaa tai keltakultaa, 18 karaatin kulta on kalleinta. Se on kuitenkin myös alttiimpi mahdollisille naarmuille ja vaurioille korkean kultapitoisuuden vuoksi.

Mistä tietää että korussa on nikkeliä?

– Menkää apteekkiin ja ostakaa sieltä dimetyyliglyoksiimitesti nikkelin osoittamiseen korusta. Kasta liuokseen pumpulitikku tai puuvillarätti ja hankaa sillä koruasi 30 sekuntia. Jos korusta irtoaa nikkeliä haittaavia määriä, pumpuli värjäytyy punaiseksi.