Mistä tukea muuttoon?

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea muuttoon liittyviin välttämättömiin menoihin, kuten muuttokuorman kuljetukseen. Kun hoidat muuton itse, toimeentulotuessa voidaan huomioida menona 120 tai 180 euron suuruinen muuttoraha. Rahan suuruus riippuu muuttomatkan pituudesta ja perheen koosta.

Mitä muutto maksaa?

Tilava kuorma-auto perälautanostimella ja kahdella pätevällä muuttomiehellä (kuski ja apumies, molemmat kantavat) maksaa noin 100-150 € / tunti. Jos pakettiauto riittää, niin hinta on edullisempi, noin 90 -140 € / tunti.

Mitä tarkoittaa muutto?

Muutto on ihmisillä asuin- tai oleskelupaikan tai kodin vaihtamista. Muuton syynä voi olla esimerkiksi aikuistuminen, avioituminen, opintojen aloittaminen tai työpaikan saaminen. Muutto voi tapahtua saman asuinalueen tai kaupungin sisällä, tai se voi suuntautua ulkomaille.

Voiko Kelalta saada Muuttoavustusta?

Kela voi erikoistapauksissa antaa maksusitoumuksen esimerkiksi terveydellisistä syistä, kun et pysty suoriutumaan muutosta yksin. Muuttomatka voi olla sinulle pitkä ja fyysisesti liian raskas. Kela voi osallistua muuttokustannuksiin esimerkiksi näistä syistä: avo- tai avioero.

Saako sossusta rahaa huonekaluihin?

Kunta voi myöntää täydentävää toimeentulotukea harkintansa mukaan sellaisiin menoihin, joita perustoimeentulotuki ei kata. Täydentävää toimeentulotukea voi hakea esimerkiksi lasten harrastuskuluihin, huonekaluihin tai uuden pesukoneen ostamiseen rikkoutuneen tilalle.

Miten maksusitoumus toimii?

Maksusitoumus on asiakirja, jolla Kela sitoutuu maksamaan sinulle annettavan tuotteen tai palvelun kustannukset tai osan niistä. Maksusitoumuksen saaja (esim. apteekki tai ruokakauppa) laskuttaa Kelaa. Maksusitoumus voidaan myöntää sinulle tai perheenjäsenellesi.

Mitä maksaa muutto ulkomaille?

Ulkomaille muuton hinta on kotitalouksille keskimäärin 1.000 € – 8.500 € riippuen tavaran määrästä ja kohteen sijainnista. Esimerkiksi pienen yksiön tavaroiden muutto Ruotsiin voisi ilman varastointia maksaa 1.000 € – 3.000 €.

Mistä aloittaa muutto?

Milloin aloittaa pakkaaminen Aloita tavaroista, joita et enää käytä ennen muuttoa, eli ne ylähyllyjen tavarat, kausivaatteet, koriste-esineet, varaston sisältö, jne. Samalla voit miettiä tarvitsetko niitä tavaroita ylipäänsä. Nimittäin muuton alla on erinomainen hetki myydä ja antaa pois kaikki tarpeeton tavara.

Miten varautua muuttoon?

Päätä muuttopäivä Ilmoita muuttopäivästä Irtisano, myy tai vuokraa vanha asunto. Kilpailuta muuttoautot tai muuttofirmat. Hanki muuttovälineet ja pakkaustarvikkeet. Kilpailuta muuttosiivous. Siirrä (ja kilpailuta) kotivakuutus.

Mihin kaikkialle pitää ilmoittaa kun muuttaa?

Ystävät ja sukulaiset. Yhdistykset ja järjestöt. Työnantaja ja opiskelupaikka. Pankki, kirjasto ja vakuutusyhtiö Internet-, sähkö- ja puhelinoperaattori. Sanomalehtien ja aikakausilehtien tilaukset. Taloyhtiö, huoltoyhtiö, isännöitsijä tai kiinteistöhuolto.