Mistä tunnistaa aito nahka?

Kevyt raapaisu kynnellä pitäisi paljastaa onko nahka pinnoitettua taikka aitoa. Aito nahka reagoi raapaisuun haalistumalla, kun taas pinnoitettu taikka tekonahka ei muuta väriä.

Mikä on Nupukki?

Nupukki. Nupukki on nahkatyyppi, josta martiopinnan (nahan tiivis pinta) yläosaa on hiottu kevyesti. Näin on aikaansaatu samettimaisen pehmeä pinta. Arka likaantumaan, ja nukkaa saattaa myös irrota kovassa kulutuksessa.

Mikä on PU nahka?

PU- pinnoitettu nahka on pinnoitettu polyuretaanikalvolla, jotta se olisi kestävämpää ja vedenpitävämpää (käytetään mm. turvakengissä). Nahkaan voidaan tehdä myös monenlaisia viimeistelyitä. Antiikkiviimeistelyllä saadaan läpikuultavien värikerrosten ja pintalakan avulla patinoitu pinta.

Mitä on Kasviparkittu nahka?

Uniikki nahka Tanniinit eli kasvien uutteet muuttavat eläimen raaka-vuodan vuosia kestäväksi materiaaliksi, jota kutsutaan kasviparkituksi nahaksi. Luonnon materiaalit saadaan eri puulajeista ja kasveista vaihdellen eri lajien pitoisuuksista riippuen. Niitä on puiden kuorissa, lehdissä, hedelmissä kuin myös juurissa.

Saako nahka kastua?

– Sinänsä nahka voi kyllä kastua, jos se pääsee kuivumaan oikein. Kuivattamista varten kengän sisään voi kääriä esimerkiksi sanomalehdestä tehtyjä tolloja, Paljakka vinkkaa. Kosteita kenkiä ei Paljakan mukaan kannata ikinä kuivattaa lämpöpatterin päällä. – Vanhan sanonnan mukaan ”missä voi sulaa, siinä nahka palaa”.

Meneekö nahka pilalle sateessa?

Nahkakenkiä tai varsinkaan nahkapohjaisia kenkiä ei ole hyvä käyttää sateella, mutta jos ne sattuvat kastumaan, niiden kuivaamisen kanssa on oltava erityisen tarkkana. – Kastuneet nahkakengät kuivuvat parhaiten tavallisessa huoneilmassa. Saunassa tai patterilla kuivatettaessa nahka kuivuu liian nopeasti.

Miten hoitaa Mokkanahkaa?

Mokka ja nupukki ovat usein helpoimmin hoidettavat materiaalit. Karkeasti yleistettynä niitä tarvitsee hoitaa vain muutaman kerran kuukaudessa mokalle tarkoitetulla suihkeella. Mokkasuihkeella käsittelemisen lisäksi, kengille voidaan tehdä syväpuhdistus muutaman kerran vuodessa tai vieläkin harvemmin, tarpeen mukaan.

Mikä on Pintanahka?

Pintanahka on nimensä mukaisesti tehty vuodan uloimmasta kerroksesta ja nahan pinta on siinä ulospäin. Meidän maailmassamme pintanahat on lähes aina pigmentoitu tai muuten käsitelty vettä ja likaa hylkiväksi. Nämä nahat ovat vahvoja, tiiviitä ja melko helppohuoltoisia.

Mikä on foggia nahka?

Foggia-nahka on puolianiliini-/nupukkinahka.

Voiko nahkahousut silittää?

Silitys. Nahkapukineita voi silittää, sillä nykyisin nahat valmistetaan kromiparkituksella, mikä tekee ne melko korkeitakin lämpötiloja sietäviksi. Käytä aina silitysliinaa apuna ja silitä mieluummin nurjalta puolelta, jottei viimeistely vaurioidu.