Mistä ystävä vanhukselle?

Voit lähteä ikääntyneen avuksi myös vaikkapa yksittäiselle lääkäri- tai kauppareissulle. Tämänkaltainen asiointiapu on lyhytkestoista ja kertaluonteista. Nuoren kaveria kaipaavan ja vapaaehtoisen ystävän yhdistämme ottaen erityisesti huomioon molempien osapuolten mielenkiinnon kohteet ja toiveet yhteisestä tekemisestä.

Mitä Hope ottaa vastaan?

Toiminnassa on mukana yli 600 vapaaehtoista. Rahalahjoitusten lisäksi vapaaehtoiset mm. ottavat vastaan ja lajittelevat tavaralahjoituksia ja jakava perheille vaatekasseja. “Yhdessä tekemisen voima on valtava”, sanoo Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Miten Punainen Risti saa rahaa?

Punaisen Ristin Suomessa toimivan kiinteän henkilöstön palkat rahoitetaan useista eri lähteistä, kuten Suomen Punaisen Ristin tuotteiden myyntituotoista, jäsenmaksuista sekä eri ministeriöiden ja STEA:n avustuksista.

Kuka ottaa vastaan vaatteita?

Hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten esimerkiksi Punainen risti, UFF, Fida ja Pelastusarmeija, vastaanottavat käyttökelpoisia vaatteita. Ainakin UFF ja Pelastusarmeija vastaanottavat keräyksiin vaatteiden lisäksi myös hyväkuntoisia kodintekstiilejä.

Mistä löytää samanhenkisiä ystäviä?

Etsi ystävää ystävävälityksen avulla. Ottamalla puhelimitse tai sähköpostitse yhteyttä Punaisen Ristin paikalliseen ystävävälitykseen, voit tiedustella itsellesi tai läheisellesi ystävää . Hae verkkoystävää Tule vapaaehtoiseksi. Vahvista kaveritaitojasi.

Miten lievittää yksinäisyyttä?

Vertaistuki, yksinäisyydestä puhuminen ja siitä kirjoittaminenkin voivat helpottaa oloa. Uusia ystäviä voi löytää muun muassa harrastusten parista, työkavereista, kerhoista, yhdistyksistä tai verkkoyhteisöistä, naapureista, lemmikkieläimistä ja vapaaehtoistoiminnasta.

Voiko ukrainalaisille lahjoittaa vaatteita?

Ruuan ja tavaroiden lahjoittaminen Voit auttaa ukrainalaisia lahjoittamalla ruokaa, hygieniatarvikkeita, huonekaluja, vaatteita tai muita käyttötavaroita. Lapsille voi lahjoittaa leluja, kirjoja ja harrastusvälineitä. Muistathan, ettei turhaa tavaraa kannata lahjoittaa vain lahjoittamisen vuoksi.

Mitä voi lahjoittaa pelastusarmeijalle?

Mitä voit lahjoittaa Vaatteita, kenkiä, asusteita, astioita, sisustustarvikkeita, kodintekstiilejä, kirjoja, leluja, urheilutarvikkeita, dvd- ja cd-levyjä, kodin pienelektroniikkaa, kuolinpesiä. Lahjoittaessasi huonekaluja voit olla suoraan yhteydessä lähimpään myymälään tai Tampereen alueella Tampereen noutopalveluun.

Mihin voi lahjoittaa sängyn?

Meille voi lahjoittaa monella tapaa: viemällä tavarat Kierrätyskeskuksen lahjoituspisteeseen Sellossa, viemällä tavarat Boksi-lahjoituspisteeseen (Prisma Olari, Prisma Itäkeskus, kauppakeskus Redi, kauppakeskus Itis/Stockmann, Helsinki Outlet), viemällä tavarat keräyspisteisiin HSY:n Sortti-asemilla.

Paljonko Punaisen Ristin lahjoituksista menee perille?

Voit olla varma, että lahjoituksesi menee perille. Lahjoitetusta eurosta vähintään 80 senttiä menee auttamistyöhön; hallinnollisia kuluja on enintään 20 prosenttia.