Miten Punainen Risti toimii?

Suomen Punainen Risti, SPR, auttaa onnettomuuksien ja kriisien sattuessa Suomessa ja maailmalla. Kannustamme ihmisiä pitämään huolta toisistaan ja turvallisuudestaan sekä asettumaan heikomman puolelle. Jos sinäkin haluat tehdä maailmasta inhimillisemmän, tule mukaan vapaaehtoisena, jäsenenä tai lahjoittajana.

Miten Punainen Risti saa rahaa?

Punaisen Ristin Suomessa toimivan kiinteän henkilöstön palkat rahoitetaan useista eri lähteistä, kuten Suomen Punaisen Ristin tuotteiden myyntituotoista, jäsenmaksuista sekä eri ministeriöiden ja STEA:n avustuksista.

Saako Punaista Ristiä käyttää?

Punainen risti ei siis ole ensiavun tai sairaanhoidon tunnus, jota kuka tahansa voisi vapaasti käyttää. Tunnuksen käyttö on rauhankin aikana tarkoin säädettyä, ja merkin väärinkäyttö on rikos.

Paljonko Punaisen Ristin lahjoituksista menee perille?

Voit olla varma, että lahjoituksesi menee perille. Lahjoitetusta eurosta vähintään 80 senttiä menee auttamistyöhön; hallinnollisia kuluja on enintään 20 prosenttia.

Mitä SPR ottaa vastaan?

astioita ja muuta keittiön tavaraa, muita kodin tarvikkeita, koriste-esineitä ja tekstiilejä vaatteita ja asusteita, kenkiä ja laukkuja – etenkin miesten vaatteille on aina kysyntää! kirjoja, lahjatavaroita, urheiluvälineitä, leluja ja lastentarvikkeita.

Onko Punainen Risti yhdistys?

Suomen Punainen Risti on julkisoikeudellinen yhdistys, jonka toimintaan sovelletaan yhdistyslakia järjestöä koskevassa laissa erikseen määrätyin osin. Punaisen Ristin säännöt hyväksytään järjestön yleiskokouksessa ja annetaan tasavallan presidentin asetuksella.

Mikä on Punaisen Ristin tavoite?

Jokainen Punaisen Ristin vapaaehtoinen, työntekijä ja luottamushenkilö on osa järjestön valmiutta toimia onnettomuus- ja häiriötilanteessa. – Toimintamme tavoitteena on tuoda iloa, antaa toivoa ja vahvistaa ihmisten luottamusta toisiinsa ja Punaisen Ristin apuun.

Kuka on perustanut Punaisen Ristin?

Punaisen Ristin perustajana pidetään sveitsiläistä liikemiestä Henry Dunant’ia, joka osallistuttuaan Solferinon taistelun (1859) uhrien auttamiseen, julkaisi vuonna 1862 kirjan Solferinon muisto. Kirjassa hän esitti vapaaehtoisuuteen perustuvien yhdistysten perustamista joka maahan sodan uhrien auttamiseksi.

Miten Punaisen Ristin toiminta näkyy Suomessa?

Suomen Punaisen Ristin toimintamuotoja ovat esimerkiksi ensiaputoiminta, kansainvälinen avustustoiminta, keräystoiminta, kotimaan valmiustoiminta, maahanmuuttajatyö, nuorisotoiminta, Nuorten turvatalot, ruoka-apu, terveyden edistäminen, vastaanottokeskustoiminta, veripalvelutoiminta, ystävätoiminta ja Kontti- …

Paljonko UNICEFin lahjoituksista menee perille?

Kuinka suuri osa lahjoituksesta menee avustustyöhön? Jokaisesta lahjoitetusta eurosta menee 88 senttiä UNICEFin työhön Suomessa ja kaikkialla maailmassa ja 12 senttiä keräysten toteuttamiseen ja hallintoon (vuoden 2022 toteutuneet luvut). Ammattimaiseen apuun liittyy aina kuluja.