Mitä Chapsit tekee?

Chapsien ja saappaanvarsien tarkoitus on suojata ja tukea nilkkaa. Saappaanvarret ovat usein jämäkämpää materiaalia eli nahkaa. Chapsit voivat olla mokkaiset tai kokonaan synteettisestä materiaalista valmistetut. Valikoimastamme löytyy myös kokochapseja.

Miksi ratsastussaappaat?

Ratsastussaappaat antavat paremman tuen pohkeelle verrattuna ratsastuskenkään, mutta mikäli haluaa käyttää kenkää, voi sitä käyttää gaitersin kanssa ja saada saapasta muistuttavan ulkonäön. Etuna on yleensä edullisempi hinta ja voi löytää täydellisesti jalkaan ja pohkeeseen sopivan yhdistelmän.

Miten putsata nahkasaappaat?

Harjaa lika ja pöly pois. Väritön kenkävoide ja pikavoiteet sopivat vähän käytetylle kengälle. Käytä kuluneelle kengälle värillistä nahkakiilloketta. Levitä hoitoaineet puhtaalle ja kuivalle pinnalle pyörivin liikkein. Käytä sientä, harjaa tai liinaa. Anna kengän kuivua hetki.

Onko ratsastus vaarallinen laji?

Tilastollisesti ratsastus lukeutuu vaarallisimpiin urheilulajeihin. Onnettomuuksia sattuu 3–4 tuhatta harrastettua tuntia kohti, mutta onnettomuuden sattuessa seurauksena voi olla äärimmäisen vakavia vammoja. Se tekee tästä lajista vaarallisen.

Onko ratsastus hyvää liikuntaa?

Monet ihmiset kuvittelevat, että ratsastus ei ole mitään liikuntaa. Se kuitenkin parantaa kuntoa, tasapainoa, rytmitajua ja on hyväksi selälle. Ratsastusta voi harrastaa ympäri vuoden. Sitä voi yleensä harrastaa niin kaupungissa kuin maaseudullakin.

Voiko Jodhpureilla ratsastaa?

Jodhpurit ovat järkevä vaihtoehto ratsastukseen niin lapsille kuin aikuisillekin.

Voiko lenkkarit pestä koneessa?

Useimmat kangaskengät voi pestä pesukoneessa. Kenkäalan ammattilaiset eivät yleensä suosittele kenkien pesemistä pesukoneessa, sillä vaikka kengän perusmateriaali pesun kestäisikin, liimaukset saattavat vaurioitua. Erityisesti nahkakenkien pesemistä koneessa on syytä välttää.

Voiko hammastahnalla pestä kengät?

Kengät puhtaaksi vanhan hammasharjan ja hammastahnan avulla! Jos sinun taloudestasi löytyy vanhoja hammasharjoja , näitä ei suinkaan tarvitse roskiin viskata, koska ovat oiva apuväline kenkien puhdistukseen. Jos sinulta löytyy valkoisen hammastahnan jämät, laita pieni nokare hammastahnaa kengällesi.

Millä putsata valkoiset nahkakengät?

Sekoita pieni määrä ruokasoodaa saippuaan, nestemäiseen tiskiaineeseen tai pyykinpesuaineeseeen, ja käy kengät läpi puhtaalla harjalla. Jos kengissä on tahroja, joihin on vaikea päästä käsiksi, käytä pientä hammasharjaa. Pyyhi lenkkarit kostealla liinalla ja anna niiden kuivua. Tadaa, hohtavan valkoista!

Mikä on Suomen vaarallisin harrastus?

Polkupyöräily, ratsastus ja joukkuepelit aiheuttavat eniten harrastusperäisiä vakavia vammoja, kertoo tuore väitöstutkimus. Tapaturmien tavallisimpia seurauksia ovat kasvojen murtumat, selkärangan vammat sekä pään sisäiset vammat.