Mitä häät ovat?

Häät eli vihkiäiset on juhla avioliittoon vihittäessä.

Kuka maksaa häät?

“Perinteinen käytäntö on, että tyttären vanhemmat maksavat häät. Etikettisäännöt ovat ehdotuksia, ja toki hääpari voi maksaa häänsä itse. Maksajina voivat olla myös sulhasen ja morsiamen vanhemmat yhdessä. On tyylirikko järjestää nyyttikestit häissä.

Milloin häät?

Käsintehdyn sormuksen teettämiseen on hyvä varata ajankohdasta riippuen 4-8 viikkoa. Vilkkaimmillaan hääsesonki on elokuun alussa. Me Naiset -lehden kyselyn mukaan (2013) häistä 43 % ajoittui heinä- ja elokuulle. Kertomalla ajankohdan ajoissa ystäville ja sukulaisille välttää harmilliset päällekkäisyydet kalentereissa.

Miksi morsian kannetaan kynnyksen yli?

Morsian täytyy kantaa kynnyksen yli Ennen vanhaan: Muinaiset roomalaiset uskoivat, että jos morsian kannettaisiin kynnyksen yli, säästyisi hääparin koti pahoilta hengiltä. Nykyään: Morsiamen kantaminen kynnyksen yli on enemmänkin humoristinen kumarrus vanhalle perinteelle.

Miksi häissä ei saa pukeutua punaiseen?

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”.

Miten pukeutua häihin nainen?

Nainen voi pukeutua värikkäästi, mutta asun on oltava juhlava leninki, jakku- tai housupuku. Juhlavuuden määrittää ennen kaikkea materiaali. Kauniisti hohtava silkki on juhlavaa, ryppyinen puuvilla ei sitä ole. Naisen kannattaa vältellä väreistä morsiamelle varattu valkoista ja suruun liitettävää täysmustaa.

Paljonko maksaa 100 hengen häät?

Paljonko maksaa 100 hengen häät? 100 hengen häiden hinta voi olla noin 5000–15000 euroa. Häiden hintaan vaikuttaa paljon se, tehdäänkö asioita itse vai ostetaanko palveluita ulkopuolisilta.

Voiko vanhemmat maksaa häät?

Suomessa ei yleensä ole tapana, että vanhemmat maksavat täysin häiden kulut – yleisemmin he osallistuvat häälahjana korkeintaan osaan kustannuksista. Koska moni pari maksaa häänsä itse, vaatii häiden järjestäminen joko tunnollista säästämistä tai ulkopuolisen rahoituksen hankkimista.

Paljonko häät maksaa Suomessa?

Suomessa häihin uppoaa mitä tahansa noin 3 000 – 13 000 euron välillä. Pienen budjetin ja DIY -henkisten häiden kustannukset voivat kuitenkin jäädä tätäkin pienemmäksi ja toisaalta suuret unelmahäät voivat käydä kalliimmiksi. Lopulliseen budjettiin vaikuttavat monet tekijät.

Onko kaason pakko pitää puhetta?

Yleensä ainakin morsiamen isä ja bestman puhuvat, mutta usein myös sulhanen, kaaso tai jopa morsian voivat pitää lyhyen puheen. Tämän jälkeen sana on vapaa myös muille juhlavieraille.