Mikä on Sukkanauhan tarkoitus?

Sukkanauha taas juontaa juurensa keskiaikaisesta Ranskasta, jossa oli uskomus, että pala morsiamen hääpukua tuottaa onnea. Usko johti siihen, että vieraat ryntäsivät vihkimisen jälkeen alttarille repimään paloja hääpuvusta. – Sen suojaksi kehitettiin sukkanauha, joka symboloi onnea.

Mitä tarkoittaa kun saa häissä Sukkanauhan?

Sukkanauha. Sukkanauhan heittäminen on peräisin 1500-luvulta, jolloin uskottiin, että palanen morsiamen hääpukua tuottaa onnea. Uskomus johti valitettavan usein siihen, että häävieraat kirjaimellisesti hyökkäsivät morsiamen kimppuun ja repivät puvun hajalle.

Miksi vaimo kannetaan kynnyksen yli?

HÄIDEN JÄLKEEN Morsiamen kantamista kynnyksen yli pidetään nykyaikana romanttisena huolenpitona sekä välittämisen merkkinä, vaikkakin sen kerrotaan olevan lähtöisin ajalta, jolloin morsian ryöstettiin ja vietiin tahtomattaan ryöstäjän mukana.

Mikä on morsiamen ryöstö?

Morsiamen ryöstö Perinteinsessä morsiamen ryöstössä bestman apujoukkoineen tai polttariporukka kaappaa morsiamen joko näkyvästi kaappaajiksi pukeutuneena tai vain ryntäämällä morsianta noutamaan. Sulhaselle keksitään tehtäviä, jotka selvittämällä hän voi vapauttaa morsiamensa.

Miksi sukkanauhat?

Sukkanauhat tulivat naisten pukeutumiseen 1900-luvun alussa, kun korsetit jäivät hiljalleen pois käytöstä. Alunperin sukkanauhan tarkoitus oli pitää sukkia ylhäällä ja ne puettiin joko pohkeeseen polven alapuolelle tai reiteen. Väitetään, että ne eivät myöskään olleet kovin mukavat.

Miksi morsiuskimppu heitetään?

Morsiuskimpun heittämisestä tuli perinne, jotta morsiamen hääpuku säilyisi pidempään ehjänä. Hääpäivä on täynnä perinteitä, joiden tarkoituksina on tuoda mahdollisimman paljon onnea tuoreen avioparin elämään. Pahoja henkiä on haluttu karkottaa niin morsiamen hunnun kuin morsiustyttöjenkin pukujenkin avulla.

Miksi häissä ei saa pukeutua valkoiseen?

Huomionarvoista naisen pukeutumisessa on, että valkoista väriä tulisi välttää, koska se on perinteikkäästi varattu morsiamelle. Myös musta ja kirkkaanpunainen ovat värejä, joihin naisen ei sovi pukeutua. Musta on mielletty hautajaisten värinä ja kirkkaanpunainen herättää liikaa huomiota.

Miksi häissä ei saa pukeutua punaiseen?

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”.

Kenen kuuluu pitää puhe häissä?

Hääjuhlan ensimmäisen puheen pitää yleensä morsiamen isä. Yhtä hyvin onnittelupuheen voi kuitenkin pitää myös morsiamen äiti, isovanhempi tai vaikkapa eno. Muistotilaisuudessa ensimmäisen puheen pitää lähisukulainen tai ystävä. Jos juhlissa on paikalla perhepappi, myös häntä voi pyytää puhumaan.

Miksi sulhanen ei saa nähdä morsianta?

Ennen vanhaan: Morsian ja sulhanen eivät saaneet nähdä toisiaan ennen kuin juuri ennen vihkitoimituksen alkua, jotta sulhanen (???) ei enää ehtisi muuttaa mieltään. Tavasta kehittyi lopulta uskomus, että oli huonoa onnea jos sulhanen näkisi morsiamen hääpäivän aamuna.