Mitä Henni tarkoittaa?

Henni (samoin kuin Henna) on Johanna-nimen kutsumamuoto. Johanna puolestaan on Johanneksen sisarnimi. Sen alkuperä on heprean kielessä ja merkitys “Jumala on armollinen”. Henni-nimellä on nähty yhteys myös Henrikin sisarnimeen Henriikkaan.

Onko Henni nimi?

Henni on vanha länsisuomalainen muunnos nimestä Henriikka, joka on Henrikin sisarnimi. Vuoteen 2019 loppuun mennessä Digi- ja väestötietoviraston tietojen mukaan Suomessa on kaikkiaan ollut kirjoilla 1 546 Henni-nimistä naista ja noin 20 miestä. Lisäksi Henny-nimisiä naisia on ollut 313.

Milloin on Nimipäivä Henni?

Hennin nimipäivä Henni viettää 19.1. nimipäiväänsä. Henni on suomalainen naisen etunimi. Nimi Henni on vanha länsisuomalainen muunnos nimestä Henriikka, joka on Henrikki nimen sisarnimi.

Mitä HENI tarkoittaa?

Henni (samoin kuin Henna) on Johanna-nimen kutsumamuoto. Johanna puolestaan on Johanneksen sisarnimi. Sen alkuperä on heprean kielessä ja merkitys “Jumala on armollinen”.

Mitä nimi aina tarkoittaa?

Sen sijaan Suomessa Aina on yleensä käsitetty muunnelmaksi kalevalaisesta nimestä Aino. Suomessa ja myös Ruotsissa sen teki aikoinaan suosituksi Topeliuksen vuonna 1845 ilmestynyt runo Ljungblommor. Latvian kielessä aina merkitsee kuvaa tai kuvaelmaa ja esiintyy myös naisen nimenä.

Mikä on yleisin tytön nimi?

Tyttöjen suosituimmat ensimmäiset nimet viime vuonna olivat Olivia, Aino, Aada, Lilja ja Eevi. Vuoden 2021 kärkiviisikkoon kuuluneet Venla ja Sofia ovat pudonneet sijoille kahdeksan ja yhdeksän, ja tilalle ovat nousseet Aino ja Aada. Ainon suosio on siis palaamassa: nimi oli tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi mm.

Mikä on yleisin nimi?

Leo on ollut suosituin poikien ensimmäinen nimi jo vuodesta 2019. Viime vuonna tyttöjen ensimmäisissä etunimissä Olivian jälkeen suosituimmat olivat Aino, Aada, Lilja ja Eevi. Poikien ensimmäisissä etunimissä Leoa seuraavat Väinö, Eino, Oliver ja Elias. Myös nämä nimet ovat olleet kärkiviisikossa vuodesta 2019.

Onko Hanne tytön nimi?

Hanne on kansainvälinen naisen etunimi. Digi- ja väestötietoviraston nimipalvelun mukaan Hanne-nimisiä on Suomessa ollut kirjoilla vuoden 2019 loppuun mennessä noin 2160 naista, joista yli puolet on 1980- ja 1990-luvuilla syntyneitä, sekä noin 70 miestä. Nimen alkuperä on heprealainen nimi Hannah, “armo”.

Kenen nimipäivä on 18?

1.8. nimipäivää viettää Maire. Ruotsinkielistä nimipäivää 1.8. viettää Gerda ja Gerd.

Kenen nimipäivä on 217?

viettää Johanna, Hanna, Jenna, Jonna, Hannele, Joanna ja Jenny.