Mitä pukea yökerhoon?

Valitse vaatteet, jotka sopivat yökerhon tyyliin ja tanssimiseen. T-paidat, farkut ja lenkkarit ovat sopivia rentoon ilmapiiriin. Hanki nuorekas ilme, mutta älä unohda tyyliä. Hillityt, istuvat housut, siistit kengät ja kauluspaita toimivat monissa yökerhoissa.

Voiko Hupparilla mennä baariin?

Tästä huolimatta yökerhoilla on selkeät pukukoodit. Esimerkiksi verkkareissa tai reisitaskuhousuissa tulee käännytetyksi ovella. Hupparissa kyllä pääsee bilettämään, mutta tämäkin katsotaan yleensä tapauskohtaisesti. – Meille ei voi tulla hihattomassa paidassa, läpäreissä tai surffishortseissa.

Voiko häissä olla musta mekko?

Pikkumusta ei ole enää kielletty hääasu. Musta on mielletty hautajaisten väriksi ja joskus sitä on käytetty jopa häiden protestoimisessa, mutta nykyisin väristä ei ajatella enää samoin. Musta on siis sallittu väri asulle häissä.

Saako lapsi mennä baariin?

Alaikäisten oleskelua anniskelupaikassa ei ole alkoholilaissa kielletty. Näin ollen alaikäinen voidaan päästää alueelle, jossa anniskellaan alkoholia.

Voiko baariin mennä samana yönä kun täyttää 18?

– Aluehallintoviraston ja Valviran yhteinen kanta on, että 18-vuotissyntymäpäivää voi viettää anniskeluravintolassa, Etelä-Karjalan aluehallintoviraston ylitarkastaja Markus Leivonen sanoo ja jatkaa: – Jos henkilö täyttää saman vuorokauden aikana 18, en näe estettä sisäänpääsyyn K-18-ravintolaan.

Minkä ikäinen saa mennä baariin?

Eräissä maissa on säädetty kaksi eri alkoholijuomien ikärajaa, kuten Suomessa, jossa mietojen juomien ikäraja on 18 ja väkevien 20 (tosin Suomessa saa ravintolassa anniskella laillisesti kaikkia alkoholijuomia 18-vuotiaalle).

Miksi häissä ei saa pukeutua valkoiseen?

Huomionarvoista naisen pukeutumisessa on, että valkoista väriä tulisi välttää, koska se on perinteikkäästi varattu morsiamelle. Myös musta ja kirkkaanpunainen ovat värejä, joihin naisen ei sovi pukeutua. Musta on mielletty hautajaisten värinä ja kirkkaanpunainen herättää liikaa huomiota.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.

Miksi häissä ei saa pukeutua punaiseen?

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”.

Saako 18 vuotis syntymäpäivänä ostaa alkoholia?

Laki sanoo, että 18-vuotias saa ostaa mietoja alkoholijuomia, joissa on enintään 22 % alkoholia. 20 vuotta täyttänyt voi ostaa kaikkia alkoholijuomia. Myyjillä on vastuu siitä, ettei alkoholijuomia myydä alaikäisille. Nuoren asiakkaan tulee todistaa ikänsä asioidessaan Alkossa.