Mitä Hiihtopuvun alle?

– Hiihtopuvun alle: Tekninen aluskerrasto, merinovillainen aluskerrasto tai merinovilla-/tekokuitu sekoitteinen aluskerrasto. – Välikerros: Välipaita/fleece, joko teknisestä materiaalista tai paksumpi merinovillainen välipaita. – Välihousut: Teknisestä materiaalista tai merinovillasta.

Mikä on hyvä Hiihtoasu?

Hiihdossa kehon liikeradat ovat suuria, joita hiihtoasun tulee myötäillä. Hyvä hiihtopuku onkin yleensä varusteltu erittäin joustavalla ja hengittävällä materiaalilla kainaloista, selästä ja housujen takaosasta. Hiihtoasun housujen tulee pysyä paikallaan vauhdikkaassakin menossa, joten niistä on hyvä löytyä henkselit.

Onko hiihto terveellistä?

Hiihto on kestävyysliikuntaa, joka on hyväksi sydän- ja verenkiertoelimistölle. Se alentaa verenpainetta ja vähentää riskiä sairastua sepelvaltimotautiin. Hiihto myös kehittää hapenottokykyä. Hiihtäminen on siis varsin mukava tapa huolehtia terveydestä.

Mikä on hyvä hiihtokeli?

Tarkista lämpömittarin lukemat. Alle kahdenkymmenen asteen pakkasissa on vielä hyvä hiihtää. Kovilla pakkasilla suksikeli heikkenee eikä suksi meinaa luistaa – myös varpaat ja sormet ovat vaarassa paleltua. Ideaali hiihtokeli on alle kymmenen astetta.

Kumpi on tehokkaampaa hiihto vai juoksu?

Lihasten ja nivelien kuormituksen kannalta juokseminen on hiihtoa selvästi rasittavampi ja vamma-alttiimpi vaihtoehto. Edes kovatehoiset jumpat, spinning, saliharjoittelu tai pallopelit eivät nouse Hännikäisen listalla yhtä korkealle kuin hiihto.

Kumpi on tehokkaampaa luistelu vai perinteinen hiihto?

– Luistelu on raskaampaa kuin perinteinen, koska vain harva osaa luistella hyvin. Hyvässä tekniikassa tasapaino on olennaisin tekijä. Vapaa tyyli vaatii tasapainolta enemmän kuin perinteinen. Jotkut kuntohiihtäjät vierastavat perinteistä tyyliä, koska pitävät suksien voitelua työläänä.

Mitä lihaksia hiihto kehittää?

Hiihtäessä kehittyvät erityisesti reisi-, vatsa-, selkälihakset sekä käsivarren lihakset. soveltuu nivelvaivoista ja kulumista kärsiville. Esimerkiksi kävelyssä tai juoksussa niveliin kohdistuu iskuja tai paineita enemmän kuin perinteisen tyylin hiihdossa.

Paljonko hiihto kuluttaa?

Hiihto kuluttaa tunnissa 1450-4180 kJ / 300-1000 kcal, helpottaa painonhallintaa, kehittää sydän- ja verenkiertoelimistöä, parantaan kolesterolipitoisuuksia ja sokerinsietoa, vahvistaa ja kuntouttaa ylävartalon lihaksia. Erityisen hyvä laji painonhallinnan kannalta, sopii jokaiselle, rasitustasoa on helppo säädellä.

Mitä kannattaa syödä ennen hiihtoa?

Ennen lenkkiä kannattaa syödä pieni, hiilihydraattipitoinen välipala, esimerkiksi hedelmä tai leipäpala. – Hedelmistä energiaa saa nopeasti. Jotain välipalaa kannattaa syödä, jos edellisestä ruokailusta on jo aikaa. Jos nälkä iskee keskellä yötä, se on merkki siitä, että on syönyt päivällä liian vähän.

Mikä on normaali hiihtovauhti?

Perinteisellä keskivauhti kulkee kympin molemmin puolin – miehillä hieman yli ja naisilla alle. Vapaata hiihdetään tunnissa kolmisen kilometriä enemmän. Fyysisen kunnon lisäksi hiihtovauhtiin vaikuttaa tekniikka.