Mitä materiaalia satiini on?

Satiinista puhuttaessa tarkoitetaan usein kiiltävää, juhlapuvuissa käytettävää polyesterikangasta tai silkkikangasta. Satiinikangas voi kuitenkin olla mitä tahansa materiaalia, sillä nimityksen perusteena on kankaan rakenne, ei materiaali. Satiini keksittiin keskiajalla Kiinassa, jossa sitä tehtiin yksinomaan silkistä.

Mikä on paras lakana materiaali?

Suosi sängyssä luonnonmateriaaleja, kuten pellava- tai puuvillalakanoita. Luonnonkuidut hengittävät sekä tuntuvat ja näyttävät hyvältä. Lakanoissa hyviä ja ihoystävällisiä vaihtoehtoja ovat erilaiset puuvillat ja pellava.

Onko satiini puuvillaa?

Satiini on puuvillan kutomistapa, jonka lopputuloksena on hienompi ja sileämpi kangas.

Onko satiini silkki?

Entäs sitten satiini? Satiini ei itse asiassa ole materiaali vaan kudontatapa. Useimmiten satiini on kuitenkin valmistettu polyesterista. Satiini on siis pehmeää ja kiiltävää kangasta – kuten silkki.

Onko satiini polyesteriä?

Useimmiten satiinikankaan valmistamisessa käytettäviä kuituja ovat silkki, puuvilla, villa ja myös synteettiset materiaalit kuten polyesteri tai asetaatti, joiden käyttämisen myötä kankaan hinnasta saadaan jonkin verran edullisempi.

Miksi Hotellissa on valkoiset lakanat?

Asiantuntijan mukaan puhtaan valkeat lakanat luovat hotellivieraille jopa illuusion vastikään uudistetusta huoneesta. Valkoiset vuodevaatteet helpottavat myös pyykkäystä, sillä pyyhkeitä ja lakanoita ei tarvitse välttämättä erotella värien mukaan – pyyhkeet kun ovat niin ikään lähes poikkeuksetta valkoisia.

Mitä on Egyptin puuvilla?

Aito egyptiläinen puuvilla on Egyptissä kasvavaa, erityisen pitkäkuituista puuvillaa, jota käytetään hienoimmissa liinavaatteissa. Egyptiläisen puuvillan kuidut ovat selvästi pidempiä kuin tavallisessa puuvillassa, joten niistä saadaan ohutta, hienoa ja kestävää lankaa. Pitkäkuituista puuvillaa viljellään myös muualla.

Voiko lakanat pestä pyyhkeiden kanssa?

Lakanoita ei suositella pestävän myöskään pyyhkeiden kanssa, sillä pyyhkeet hankaavat lakanoita enemmän kuin muu pyykki. Tämä voi lyhentää petivaatteiden elinikää. Jos kuivaat lakanat kuivausrummussa, ota lakanat pois pesukoneesta heti kun pesuohjelma on päättynyt.

Miten satiini pestään?

Pesu. Suosittelemme satiinille hellävaraista pesua väljässä viileässä vedessä. Muotoile tuote pesun jälkeen alkuperäiseen muotoonsa ja anna sen kuivua oikean kokoisella vaatepuulla.

Mitä on percale?

Percale on ylellisen viileä, himmeästi hohtava ja kestävä materiaali, jonka kauneus ei ole katoavaista. Puuvillapercalesta valmistetut liinavaatteet tuntuvat pehmeältä ja miellyttävältä ihoa vasten ja ne pysyvät laadukkaina vuodesta toiseen.