Onko smaragdi arvokas?

Smaragdi on erittäin kallis jalokivi, ja korkealaatuisia löytyy harvoin 1 karaatin suurempia. Ne ovat erittäin kalliita harvinaisuutensa vuoksi.

Mitä on smaragdi?

Smaragdi on silikaattimineraali beryllin vihreä värimuunnos. Se on jalokivi ja sitä käytetään korukivenä. Beryllien kemiallinen kaava on Be3Al2Si6O18. Smaragdin vihreä väri aiheutuu pienestä määrästä kromia ja joskus vanadiinia.

Missä päin Suomea on löydetty smaragdi?

Kauhajoelta löydetty vihreä jaloberyllikide on pituudeltaan 6,5 senttimetriä ja leveydeltään noin yhden sentin. Kide on kauniin, smaragdille tyypillisen vihreän värinen, ja siinä on läpikuultavia alueita. Löydön teki innokas malminetsijä Lauri Ojanen. Kauhajoen löytö todettiin smaragdiksi vasta tänä keväänä.

Mitä smaragdi tekee?

Smaragdia sanotaan menestyksekkään rakkauden kiveksi. Kivi avaa ja hoitaa sydäntä ja sydänchakraa. Se edistää myötätuntoa, viisautta, lojaaliutta ja ehdotonta rakkautta, hoitaen ystävyyssuhteita ja tasapainottaen parisuhteita.

Onko Suomessa jadea?

Suomesta on tavattu yli sataa erilaista korukäyttöön soveltuvaa kivimateriaalia. Niiden joukossa on monia arvomineraaleja, kuten timantti, rubiini, safiiri, smaragdi, jaloberylli, kordieriitti, jalotopaasi, jade, nuummiitti ja koruihin kelvolliset kultahiput.

Mikä on kallein jalokivi?

Tällä hetkellä perinteisistä jalokivistä karaattihinnaltaan kallein on smaragdi. Maailman arvokkain jalokivi on kuitenkin Cullinan-luonnontimantista leikattu Cullinan I eli Suuri Afrikan tähti -niminen timantti, joka kuuluu Britannian kruununjalokiviin. Se painaa 530,20 karaattia.

Onko rubiini timantti?

Rubiini voidaan timantin tavoin luokitella neljän laatutekijän pohjalta: paino, puhtaus, väri ja hionta. Merkittävin laatutekijä on kuitenkin kiven väri. Toisin kuin timanttien kohdalla, rubiinin sulkeumat eivät laske kiven arvoa. Sulkeumia hyödynnetään erottamaan synteettiset kivet aidoista, luonnonkivistä.

Mitä Ametisti symboloi?

Ametisti oli seitsemäs jalokivi, jonka kreikkalaisen mytologian viisas Iakkhos antoi Apollonius Tyanalaiselle, kunnioituksen ja arvon merkiksi. Ametisti on rakkauden, totuuden, kärsimyksen, intohimon ja toivon symboli. Ametisti tuo onnea ja antaa kestävyyttä.

Mitä ovat jalokivet?

Jalokivet ovat kiiltäviä, vahvasti valoa taittavia, läpinäkyviä, värillisiä tai värittömiä ja kovia mineraaleja, jotka kauneutensa, kestävyytensä ja harvinaisuutensa vuoksi ovat haluttuja ja arvokkaita.

Onko Suomessa rubiineja?

Myös rubiineja, safiireja ja smaragdeja Niitä on tavattu joka puolella Suomea. – Jalokiviäkin on viime vuosikymmeninä löydetty kuten timantteja, rubiineja, safiireja ja smaragdeja, kertoo puolestaan geologi Kari Kinnunen, joka on vastikään eläköitynyt Geologian tutkimuskeskuksen leivistä erikoistutkijan tehtävistä.