Mitä muoti on?

Muoti tarkoittaa jonakin ajankohtana vallitsevaa ja suosiossa olevaa tyyliä tai makusuuntaa, yleistä tapaa. Erotukseksi paikallisten elinolojen sanelemasta kansanpuvusta vaatemuodilla tarkoitetaan vaatetustyyliä, joka edustaa verrattain lyhytaikaista tyylisuuntausta.

Mitä kestävä muoti on?

Kestävyys tarkoittaa vastuullista ja läpinäkyvää tuotantoa raaka-aineiden keruusta lopputuotteeseen saakka. Kestävä muoti perustuu kiertotalouteen; vaate on tehty kestämään pitkään ja kiertämään materiaalikierrossa yhä uudelleen. Tällä hetkellä n. 97% tekstiilivirrasta on vielä ensikuitua.

Mitä vaatteet kertovat ihmisestä?

Muoti syntyy kulttuurin, aikakauden, yhteiskunnan, ystäväpiirin ja sosiaalisen taustan yhdistelmästä. Vaatteet heijastavat ihmisen identiteettiä. Sitä, mihin viiteryhmään hän kuuluu ja mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä. Vaatteet voivat olla asiallisia, rentoja, huomiota herättäviä tai neutraaleja.

Mikä on kevään muotiväri?

Kevään ja kesän 2023 trendit – Kevään ja kesän sesongissa nähdään paljon raikkaita värejä. Pinkki ja punainen ovat tämän kauden hittivärit. Vastapainona punaiselle näkyy kevään ja kesän muodissa myös paljon kirkasta vihreää ja sinisen eri sävyjä.

Mikä on kestävä tulevaisuus?

Kestävä kehitys tarkoittaa kehitystä, joka turvaa nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030 tähtää äärimmäisen köyhyyden poistamiseen sekä kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon.

Mitä kestävä kehitys vaatii?

Kestävä kehitys koostuu ekologisesta kestävyydestä, taloudellisesta kestävyydestä sekä sosiaalisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä. Siksi päätöksenteossa ja toiminnassa on otettava huomioon sekä ympäristö, ihminen että talous.

Mikä väri lisää onnellisuutta?

Onnellisuutesi lisääntyy, kun asunnossasi on värejä, tuoksuja ja päiväkirja, tiedemiehet sanovat. Amsterdamin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vihreä tai keltainen väri lisää onnellisuutta enemmän. Jos valinta tuntuu liian rohkealta seinien väriksi, lisää väriä seinien sijaan pieninä yksityiskohtina.

Mitä musta väri kertoo?

Musta edustaa viettelystä, voimaa, luksusta, vahvuutta, salaperäisyyttä, surullisuutta ja kipua. Musta ei ole aina negatiivinen väri. Se on myös mahtava väri pukeutumisessa ja sen voi yhdistää minkä vain muun värin kanssa.

Mihin laitan rikkinäiset vaatteet?

Ainakin UFF ja Pelastusarmeija vastaanottavat keräyksiin vaatteiden lisäksi myös hyväkuntoisia kodintekstiilejä. Hyväntekeväisyysjärjestöjen keräysastioita löytyy usein ainakin Rinki-ekopisteiltä. Eläinsuojeluyhdistyksillä on usein käyttöä vanhoille lakanoille, pyyhkeille, peitoille, tyynyille ja matoille.

Mikä väri on nyt muotia?

Pirteät värit Vuoden 2023 trendivärejä ovat pinkki ja tummanpunainen. Globaali väriyhtiö Pantone on valinnut vuoden väriksi Viva Magentan, joka pohjautuu kauniiseen karmiininpunaiseen. Punaisen vastapainona nähdään myös edelleen kirkkaan vihreän ja sinisen sävyjä.