Mitä pukea päälle Rippijuhliin?

Rippilapsen läheiset pukeutuvat juhlavasti, miehet pukuun ja naiset mekkoon tai housu/hame yhdistelmäasuun. Vieraat voivat pukeutua pukuun, yhdistelmäasuun eli pikkutakkiin ja blazeriin. Solmio ei ole pakollinen mutta suotava. Asun tulee olla juhlava vaikka rippijuhlat vietetään usein rippilapsen kotona.

Mitä tarkoittaa pukukoodi juhlapuku?

1) Juhlapuku tarkoittaa miehellä joko frakkia tai tummaa pukua, naisella täyspitkää iltapukua. 2) Smokin tai tumman puvun kanssa seuralaisella on joko yksiosainen tai kaksiosainen iltapuku tai juhlava housupuku. Iltapuku voi olla täyspitkä, nilkkaan ulottuva tai muodin salliessa lyhyempikin.

Mitä pukea firman juhliin?

Kaikkein arvokkaimmissa juhlissa perinteinen asuetiketti pitää kuitenkin pintansa. Sen sijaan ristiäisissä ja rippijuhlissa sukulaiset ja muut vieraat voivat pukeutua rennon siististi. Naiselle käy mekko, housupuku tai puseron ja hameen yhdistelmä. Miehelle sopivat irtotakki ja suorat housut.

Mitä miehelle päälle Rippijuhliin?

Rippijuhlat – pukeutuminen rippijuhliin Miehille hyviä valintoja ovat siistit housut, kuten chinot tai suorat housut sekä kauluspaita printillä tai ilman. Asun viimeistelee irtotakki, jonka voi kirkon jälkeen jättää huoletta henkariin. Lisää asuusi halutessasi persoonaa kravatilla tai rusetilla.

Pitääkö Ylioppilasjuhla vierailla olla puku?

–Perinteisesti ylioppilasjuhlat ovat Suomessa juhlat, jonne miesvieraat pukeutuvat pukuun ja sitä suosittelen itsekin, mutta pukukoodia voi myös aina kysyä juhlan isännältä tai emännältä. Jos juhla on rennompi, esimerkiksi irtotakki ja irtohousut-yhdistelmä on hyvä valinta.

Voiko Rippijuhliin laittaa mustaa?

Jos siinä lukee tumma puku, miten jäykästi pitää pukeutua? Häissä, ylioppilasjuhlissa, rippijuhlissa ja syntymäpäivillä noudatetaan tumma puku -koodia. Jos juhlat järjestetään ravintolassa tai juhlahuoneistossa, kutsukortissa pitäisi erikseen mainita pukukoodi. Jos ei mainita, noudata tumma puku -sääntöä.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.

Mitä eroa on Mekolla ja Leningillä?

Minimekko on minimuodin mukainen lyhyt leninki, joka tuli tunnetuksi esimerkiksi Mary Quantin luomusten myötä. Niiden helma päättyy selvästi polvien yläpuolelle. Minimekko vähensi paidan ja leningin eroa ja nykyään lyhythelmaisia leninkejä saatetaan käyttää housujen päällä.

Voiko smokin korvata tummalla puvulla?

Tummalla puvulla voi korvata frakin tai smokin, jos se on pukukoodiksi kutsussa ilmoitettu. Korvattaessa frakin tummalla puvulla, tulee sen kanssa pukea kääntökalvosinpaita, kalvosinnapit sekä hillitty tumma yksivärinen solmio.

Voiko Kesäjuhliin laittaa mustan mekon?

– Aikaisemmin sanottiin, ettei mustaan tule pukeutua kesäjuhlissa. Nykyään etiketti on löystynyt, ja puhutaan lähinnä täysmustasta. Saukkolan mukaan täysmustaa asua tulisi kesällä käyttää vaan hautajaisissa. Sen sijaan musta mekko on sopiva, mikäli sen kaveriksi valitaan esimerkiksi turkoosia tai pinkkiä.