Mistä maasta farkut on?

Saksalainen Levi Strauss aloitti liiketoiminnan San Franciscossa 1800-luvun puolivälissä. Levi Strauss ja räätäli Jacob Davis saivat patentin kupariniittisille farkuille 20. toukokuuta 1873, tätä päivämäärää pidetään edelleen farkkujen syntymäpäivänä. Levi’s lanseerasi ensimmäisen naisten farkkukokoelman vuonna 1934.

Miksi farkut ovat siniset?

Nykyisin puuvillan värjäämiseen käytetään synteettistä indigoa. Värjäyksessä väriaine eli indigo jää kuidun pinnalle. Näin sininen väri pysyy kankaan päällyspuolella ja nurjanpuolen kudelangat jäävät valkoisiksi. Kun nurjanpuolen kudelangat jäävät valkoisiksi, niin ne eivät värjää farkkuja käyttäessä jalkoja siniseksi.

Mistä farkut tulee?

Farmarit syntyivät vuonna 1873 San Franciscossa Yhdysvalloissa, kun kangaskauppias Levi Strauss (joka oli lähtöisin Saksan Frankenista) ja räätäli Jacob Davis hakivat patenttia työhousuille, jotka oli vahvistettu niitein.

Miten farkut keksittiin?

Kangaskauppias Levi Strauss ja räätäli Jacob Davis synnyttivät ensimmäiset aidot farkut vuonna 1873. Housut tunnisti niitein vahvistetuista taskuista, indigonsinisestä väristä ja nahkalapusta, jossa kaksi hevosta vetää housuparia eri suuntiin. Housuihin liitettiin vielä tunnusnumero 501.

Pitääkö farkut pestä väärinpäin?

Peseminen oikein päin Vaatteet hankautuvat pesukoneessa toisiaan vasten ja menettävät helpommin väriään. Pese ja kuivaa farkkusi nurin päin minimoidaksesi värin lähdön. Laita myös farkkujen vetoketju ja nappi kiinni pesun ajaksi.

Voiko farkut pestä muiden vaatteiden kanssa?

Käännä farkkusi nurin päin. Jos farkkusi ovat siniset, pese ne aina muiden tummien vaatteiden kanssa. Valkoiset farkut pestään vaaleiden vaatteiden kanssa. Älä täytä pesukonetta liikaa, sillä se voi estää rumpua pyörimästä kunnolla.

Voiko farkut pestä 40?

Usein pelkkä hyvä tuuletus riittää. Pese farkut ainoastaan silloin jos niihin tulee selkeitä tahroja, joita et pyyhkimällä saa pois. Useimmat farkut kestävät 40 asteen pesua, mutta suositeltavaa on, että mitään farkkuja ei pestäisi yli 30 asteen lämpötilassa.

Voiko farkut pestä käsin?

Paras tapa farkkujen käsinpesuun on laskea kylpyammeeseen 20cm haaleaa vettä ja pistää vähän pesuainetta sekaan. Liottele farkkuja kevyesti puristellen 5-10 minuuttia. Vältä niiden hankaamista, paitsi jos niissä on todella likaisia kohtia. Huuhtele runsaalla kylmällä vedellä.

Kannattaako farkut pestä?

Farkut pysyvät puhtaina ja hyväkuntoisina, kun tuuletat ne pesun sijaan ulkona auringonvalossa. Farkkuja kehotetaan pesemään mahdollisimman harvoin, sillä kuuma vesi ja pesuaine kuluttavat ja haalistuttavat farkkukangasta tehokkaasti.

Kauanko farkut kestää?

Esimerkiksi farkkujen kohdalla todennäköinen käyttöikä olisi kaksi vuotta.