Mitä pro forma tarkoittaa?

Pro forma (latinaa, suomeksi kirjaimellisesti “muodon vuoksi”) tarkoittaa yritysten tilinpäätöksissä tilannetta, jossa yrityksen kirjanpito on jälkikäteen muutettu vastaamaan tuoreen yritysjärjestelyn tai raportointitavan muutoksia.

Milloin tarvitaan proforma?

Proformaa voidaan käyttää eräänlaisena tarjouksena tai maksuvaatimuksena tulevien tuotteiden kuljetukselle. Proformalaskua käytetään myös silloin, kun lähetettävä tavara on lahja, näyte tai esimerkiksi messuille tulevat väliaikaiset tavarat ja tuotteet.

Mikä on pro forma Invoice?

Proformalaskua käytetään, kun tavaralla ei ole kaupallista arvoa, ts. tavaraa ei ole myyty vastaanottajalle (esim. lahja, palautus taikka korjaukseen lähetettävä tavara). Proformalaskuissa voi käyttää esimerkiksi lausakkeita No commercial value, Left behind luggage tai korjaustapauksissa For customs purpose only.

Mitä tarkoittaa Commercial Invoice?

Kauppalasku (Commercial Invoice) voidaan tulkita kauppalaskuksi, kun siinä on mainittu maksuyhteystiedot ja kun se täyttää edellä mainitut muut kauppalaskun muotovaatimukset.

Miten saan Tullauspäätöksen?

Kun olet tullannut lähetyksesi itse Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa, löydät tullauspäätöksen, luovutuspäätöksen ja tullilaskun sekä niiden tullausviitteen eli MRN-numeron Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelustaLinkki toiselle sivustolleAvautuu uudessa välilehdessä 90 päivän ajan.

Mikä on kauppalasku?

Kauppalasku on eräänlainen lähettäjän ja vastaanottajan välinen myyntisopimus tai tapahtuma-asiakirja. Se antaa keskeisiä tietoja tavaroiden tulliselvitystä ja viranomaismaksujen, kuten tullimaksujen ja verojen, määritystä varten.

Mitä tarkoittaa Invoice suomeksi?

lasku {subst.}

Mikä on Invoice Number?

invoice number {substantiivi} laskunumero {subst.}

Mikä on VAT suomeksi?

Arvonlisävero (ALV) on englanniksi value added tax (VAT), joten ALV-tunnistetta kutsutaan yleensä VAT-numeroksi.

Mitä tarkoittaa Payment?

payment {substantiivi} maksu {subst.} maksusuoritus {subst.}