Mitä tarkoittaa hattu?

Hattu on tavallisesti jäykästä materiaalista valmistettu päähine, jossa on kupu ja usein lieri. Hattua voidaan käyttää esimerkiksi pään suojaamiseen ja lämpöenergian säilyttämiseen, koristeena, itseilmaisuna tai kantajansa aseman merkkinä.

Voiko hautajaisissa käyttää hattua?

Hautajaisiin sopivat asusteet ovat: nahkaiset tummat käsineet, kaulahuivi sekä hattu. Lähiomaisella kaulahuivi on valkoinen, muilla tummansävyinen. Hattu on perinteisesti tumma lierillinen huopahattu tai talvikautena turkismateriaalista valmistettu lakki.

Saako hattu päässä syödä?

Milloin hattua saa käyttää? Intissä opetettiin, että hattua kuuluu pitää ulkona aina päässä, paitsi silloin kun syödään ja puolestaan sisälle astuessa hattu puetaan pois päältä. Armeijasääntö toimii hyvänä nyrkkisääntönä nykyäänkin, mutta hatun käyttöön liittyy myös hieman enemmän sääntöjä kasarmin ulkopuolella.

Voiko nainen laittaa housut hautajaisiin?

Naisten pukeutuminen hautajaisiin on perinteisesti tumma, peittävä ja hillitty asukokonaisuus. Naisilla yleinen vaatetus hautajaisissa on mekko tai jakkupuku hameen tai housujen kanssa. Asukokonaisuudessa voi tuoda omaa persoonaansa esille tilaisuuteen sopivalla tavalla.

Mihin hautajaisissa istutaan?

Kappelissa ja kirkossa vainajan sukulaiset istuvat oikealla puolella. Muut ystävät, tuttavat, työtoverit ja puolison omaiset istuvat vasemmalla puolella. Lähiomaisille varataan tila etupenkkeihin. Ei tarvitse huolestua jos on istunut väärällä puolella.

Onko hautajaisiin pakko pukeutua mustaan?

Entä onko pakko pukeutua mustaan? Lue neuvot, joiden avulla pukeudut hautajaisiin. Perinteinen hautajaisasu on musta, mutta pientä joustoa sallitaan. Jos vaatekaapista ei löydy mustaa pukua, hautajaisvaatteet voivat olla tumman sävyiset, kuten tummansiniset.

Pitääkö Kokilla olla hattu?

Hyviä uutisia niille, jotka haluavat ammatikseen kokata paljain päin– kirjaimellisesti paljain. Nyt kaljun kokin ei tarvitse enää käyttää päähinettä. Mullistava muutos tuli voimaan kun Eviran tarkastusohjeen tulkintaa muutettiin tänä keväänä.

Saako nainen pitää hattua sisällä?

Milloin hattua saa käyttää? Intissä opetettiin, että hattua kuuluu pitää ulkona aina päässä, paitsi silloin kun syödään ja puolestaan sisälle astuessa hattu puetaan pois päältä.

Miksi miesten pitää ottaa hattu pois?

Hattuetiketissä on myös poikkeustapauksia, jolloin hattu kuuluu erityisen kovalla syyllä ottaa pois päästä. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi kansallislaulu. Miesten kuuluu ottaa hattu aina pois päästä, kun tulee Maamme-laulun vuoro. Näin tehdään, koska se osoittaa kunnioitusta maata ja sen historiaa kohtaan.

Voiko hautajaisiin mennä kutsumatta?

Hautajaisiin kutsutaan erillisellä kutsulla tai yleinen kutsu ilmaistaan kuolinilmoituksessa. Kannattaa siis lukea kuolinilmoitus. Kirkon siunaustilaisuuteen saa kuitenkin aina mennä ̶ silloinkin, kun ei tule erillistä kutsua tai kun itse muistotilaisuus on vain lähimmäisille.