Kummalle puolelle rintaneula?

Vasemman puoleinen rintaneula on sijoitettu oikein, koska neula kulkee samansuuntaisesti kuin rintaneulan suljettu pää. Oikealla puolella näkyy, miten sinun ei pitäisi käyttää rintaneulaa. Neula ja kiinnitin voivat pistää kauluskäänteen läpi etupuolelle tai jäädä piiloon sen taakse.

Voiko hautajaisissa käyttää koruja?

Hautajaisissa on tärkeää valita korut, jotka heijastavat tilaisuuden vakavuutta ja kunnioittavat poisnukkuneen muistoa. Hopeanväriset korut ja helmet ovat hyviä valintoja, sillä ne symboloivat puhtautta ja kunnianosoitusta. Vältä kultaisia tai liian värikkäitä koruja, sillä ne eivät yleensä sovellu tähän tilaisuuteen.

Mikä koru hautajaisiin?

Kultakorut iloisiin juhliin, hautajaisiin hopeaa tai helmiä Korujen materiaaleilla on symbolisia merkityksiä. Hautajaisiin Suonperä suosittelee helmiä, sillä ne symboloivat kyyneleitä. Helminauhan tai helmikorvakorut voi pukea myös häihin, jolloin helmet viittaavat onnen kyyneliin. Hautajaisiin sopivat myös hopeakorut.

Voiko nainen laittaa housut hautajaisiin?

Naisten pukeutuminen hautajaisiin on perinteisesti tumma, peittävä ja hillitty asukokonaisuus. Naisilla yleinen vaatetus hautajaisissa on mekko tai jakkupuku hameen tai housujen kanssa. Asukokonaisuudessa voi tuoda omaa persoonaansa esille tilaisuuteen sopivalla tavalla.

Mihin hautajaisissa istutaan?

Kappelissa ja kirkossa vainajan sukulaiset istuvat oikealla puolella. Muut ystävät, tuttavat, työtoverit ja puolison omaiset istuvat vasemmalla puolella. Lähiomaisille varataan tila etupenkkeihin. Ei tarvitse huolestua jos on istunut väärällä puolella.

Saako hautajaisissa itkeä?

Tärkeintä hautajaisissa on läsnäolo Tilaisuuden aikana saa avoimesti osoittaa tunteita, itkeä ja halata. Jos hautajaispäivänä sattuu jotain unohduksia tai vastoinkäymisiä, ei niitä tarvitse jäädä miettimään.

Onko hautajaisiin pakko pukeutua mustaan?

Entä onko pakko pukeutua mustaan? Lue neuvot, joiden avulla pukeudut hautajaisiin. Perinteinen hautajaisasu on musta, mutta pientä joustoa sallitaan. Jos vaatekaapista ei löydy mustaa pukua, hautajaisvaatteet voivat olla tumman sävyiset, kuten tummansiniset.

Voiko hautajaisiin mennä kutsumatta?

Hautajaisiin kutsutaan erillisellä kutsulla tai yleinen kutsu ilmaistaan kuolinilmoituksessa. Kannattaa siis lukea kuolinilmoitus. Kirkon siunaustilaisuuteen saa kuitenkin aina mennä ̶ silloinkin, kun ei tule erillistä kutsua tai kun itse muistotilaisuus on vain lähimmäisille.

Voiko hautajaisiin laittaa valkoista?

Esimerkiksi valkoiset kantit pääntiellä tai helmoissa tai valkoinen paitapusero jakun alla on täysin sopiva osa hautajaisvaatetusta. Vältä kuitenkin runsaita värejä, kuoseja ja huomiotaherättäviä yksityiskohtia kuten koristekiviä tai näyttäviä solkia. Sopiva asukokonaisuus hautajaisiin voi olla käyttäjänsä näköinen.

Mikä yksi kukka Arkulle?

Ruusu tai miekkalilja voi olla valkoinen hautajaisiin, mutta myös yksi punainen ruusu tai muu värikäs kukka on kaunis ele hautajaisissa. Muita suosittuja yksittäisiä hautajaiskukkia ovat esimerkiksi krysanteemi, neilikka, gerbera ja orkidea. Yksittäinen kukka on symbolinen ele viimeisenä tervehdyksenä hautaan.