Onko polyesteri vedenpitävä?

Polyesteri – Ominaisuudet Erittäin hieno (kolme kertaa hienompaa kuin silkki) Melkein venymätön. Imee vähän vettä. Tämä pitää polyesterivaatteet kuivina pitkään.

Mitä Vesipilariarvo tarkoittaa?

Vesipilariarvo kertoo kankaan vedenpitävyyden. Se ilmoitetaan aina millimetreinä, esim. 20 000 mm. Jo 10 000 mm vesipilariarvo pitää kovankin sateen, mutta retkeilykäyttöön on suositeltavaa valita vähintään 20 000 mm vesipilariarvo.

Mitä tarkoittaa vettä hylkivä?

Vettä hylkivällä tarkoitetaan hydrofobisten yhdisteiden kerrostumista kuidun pinnalle. Kankaan pintaan jää huokoset. Ilma ja kosteus pääsevät myös läpi. Yleensä, kankaan pinnalle muodostuu vesipisaroita (kuin lootuksenlehti).

Mikä on hyvä vedenpitävyys?

Mikä on tarpeeksi hyvä vesipilariarvo? Yleisesti ottaen 5 000 mm:n vesipilari torjuu normaalit sadekuurot peruskäytössä, mutta pidempään kovassa sateessa ulkoilevan kannattaa varautua 10 000–20 000 mm:n vesipilarilla. GORE-TEX-tuotteet 28 000 mm:n vesipilariarvolla kestävät kovimmankin myrskyn.

Mitä materiaaleja vaatteissa kannattaa suosia?

Yleisohje materiaalivalintoihin on suosia kierrätyskuituja, jolloin niistä ei synny neitseellisen tuotantovaiheen vaikutuksia. Kannattaa myös miettiä vaatteen käyttötarkoitusta: synteettiset kuidut voivat olla hyviä esimerkiksi urheiluvaatteissa, koska ne ovat kestävämpiä ja ominaisuuksiltaan siihen sopivampia.

Onko Goretex vedenpitävä?

Gore-Tex on vedenpitävien ja hengittävien kankaiden tekniikan tunnetuin merkki. Gore-Tex on ePTFE-kalvo (polytetrafluorietyleeni), joka laminoidaan kankaan sisäpinnalle (2L) tai kahden kankaan väliin (3L).

Onko lyocell lämmin?

Lyocell, Tencel™ | Selluloosasta vastuullisesti valmistettu lyocell (Tencel™) on lempeä valinta niin sinulle kuin ympäristölle. Materiaalina lyocell on silkkimäisen pehmeää, kestävää ja helppohoitoista. Lyocell-tuotteet lämmittävät sinua kylmällä ja hengittävät lämpimällä.

Onko polyamidi hyvä materiaali?

Plussat: Polyamidi on luja mutta elastinen kuitu, jota käytetään esimerkiksi sukissa, sukkahousuissa ja alusvaatteissa. Polyamidi sopii myös neuleisiin tuomaan lujuutta ja joustoa. Se on rypistymätön kuitu, joka kestää hankausta. Miinukset: Jotkin polyamidilaadut eivät hengitä.

Milloin teltta on vedenpitävä?

Ulkoilu tekee hyvää, mutta jos haluat pysyä kuivana ja lämpimänä valitse teltta, jolla on riittävä vesipilariarvo eli vedenpitävyys. Telttaa voidaan kutsua vedenpitäväksi, kun sen vedenpitävyys on vähintään 1500 mm. Suurin osa nykyteltoista on kaksikerrosrakenteisia eli niissä on erikseen ulkoteltta ja sisäteltta.

Onko teltta vedenpitävä?

Teltan vedenkestävyys määritetään niin kutsutulla vesipilariarvolla. Kaikki valmistajat ilmoittavat kullekin teltalle vesipilariarvon. Jotta telttaa voidaan kutsua vedenpitäväksi, tulee vesipilariarvon olla vähintään 1000mm. Mitä korkeampi arvo on, sitä paremmin teltta kestää vettä.