Mitä tarkoittaa sukka?

Germaanit lainasivat sanan latinasta, jossa soccus tarkoittaa matalaa, kankaasta valmistettua kenkää. Latinan sanasta ovat peräisin monen muunkin germaanisen kielen lyhyttä sukkaa tarkoittavat sanat, kuten esimerkiksi saksan Socke ja englannin sock. Sukat lämmittävät paremmin kuin koristetakka.

Mikä sukka ei hiosta?

Bambu ja villat ovat parhaita materiaaleja. Parhaat sukat hikoileville jaloille ovat ohuet ja ne on tehty materiaalista, mikä siirtää hyvin kosteutta pois jalasta. Hyvin kosteutta siirtäviä materiaaleja on esimerkiksi keinokuidut, bambuviskoosi sekä villat.

Mistä sukat on tehty?

Mistä materiaalista sukat on tehty? Sukat on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja ne koostuvat 73% puuvillasta, 25% polyamidista ja 2% elastaanista.

Kuka on keksinyt sukat?

Sukat tulivat laajempaan käyttöön, kun englantilainen kirkonmies William Lee keksi vuonna 1589 kutomakoneen ja ryhtyi kutomaan sillä sukkia. Nämä puuvillasta, villasta tai silkistä valmistetut vaatekappaleet olivat yleensä miesten käyttämiä.

Miksi sukat pyörii jalassa?

Kun jokin innostaa oikein toden teolla, voidaan tämän asian aikaansaamaa positiivista reaktiota kuvata sanomalla, että se saa sukat pyörimään jaloissa. Se on jotakin niin mahdottoman hienoa, että seuraukset ovat yhtä lailla arkikokemuksen rajoja koettelevia. Vastaavia sanontoja on muissakin kielissä.

Pitääkö sukat vaihtaa joka päivä?

Vaikka et kärsisi jalkahiestä eivätkä sukkasi haise, tulisi sukat silti vaihtaa joka päivä. Mutta miksi? – Sukkien tärkein tehtävä on pitää jalkaterät kuivina. Toisena käyttöpäivänä sukat eivät enää jaksa imeä kosteutta, sanoo jalkaterapeutti Lea Mäkelä Espoon Jalkaterapia Teamista.

Mistä langasta lämpimät sukat?

Myös puuhiiltä sisältävä sukka sopii hikoilevalle. Nylon ja polyamidi antavat sen sijaan sukalle muodon ja ovat joustavia ja kestäviä. Elastaani puolestaan takaa hyvän istumisen ja estää varren valumisen. Luonnonmateriaaleista silkki on loistava kosteudensiirtäjä, ja se sopii hyvin ihoa vasten.

Voiko Akryylilangasta tehdä sukat?

Nämä sukat on neulottu akryylilangasta. Omassa käytössäni kestäneet hyvin jo kolmisen kuukautta. Akryylilanka jakaa vahvasti mielipiteet sukkalankana suunnasta toiseen. Minä tykkään ja uskaltaisin jatkossakin tehdä ainakin itselleni sukat akryylilangasta.

Kauanko sukat kestää?

Sukkien elinkaari Sukat kestävät texjäte -tutkimuksen mukaan keskimäärin noin pari vuotta. Oman kokemuksen mukaan hyvät sukat kestävät huomattavasti kauemmin. Jalan terveyden ja yleisen viihtyvyyden takia sukat kannattaa vaihtaa joka päivä, kuten alushousutkin.

Miksi villasukat eivät kestä?

Sukat neulotaan vahvistetusta langasta jotta ne kestäisivät käyttöä: villan joukkoon on kehrätty joko polyamidia (nailon) tai muuta vahvaa kuitua. Vanha kansakin tiesi, että kotikehruisesta lampaanvillasta tuli vahvat sukat, kun neuloi mukaan ohutta rihmalankaa. Sukkalankojen laaduissa on eroja.