Montako silmukkaa naisten sukkaan?

Lasten sukille, eli koolle 30 tehdään 40 silmukkaa ja naisille (koko 38) luodaan aluksi 48 silmukkaa. Miehen kokoa varten sinun on luotava 56 silmukkaa.

Mistä sukat on tehty?

Mistä materiaalista sukat on tehty? Sukat on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja ne koostuvat 73% puuvillasta, 25% polyamidista ja 2% elastaanista.

Kuka on keksinyt sukat?

Sukat tulivat laajempaan käyttöön, kun englantilainen kirkonmies William Lee keksi vuonna 1589 kutomakoneen ja ryhtyi kutomaan sillä sukkia. Nämä puuvillasta, villasta tai silkistä valmistetut vaatekappaleet olivat yleensä miesten käyttämiä.

Miksi villasukat eivät kestä?

Sukat neulotaan vahvistetusta langasta jotta ne kestäisivät käyttöä: villan joukkoon on kehrätty joko polyamidia (nailon) tai muuta vahvaa kuitua. Vanha kansakin tiesi, että kotikehruisesta lampaanvillasta tuli vahvat sukat, kun neuloi mukaan ohutta rihmalankaa. Sukkalankojen laaduissa on eroja.

Kauanko sukat kestää?

Sukkien elinkaari Sukat kestävät texjäte -tutkimuksen mukaan keskimäärin noin pari vuotta. Oman kokemuksen mukaan hyvät sukat kestävät huomattavasti kauemmin. Jalan terveyden ja yleisen viihtyvyyden takia sukat kannattaa vaihtaa joka päivä, kuten alushousutkin.

Kuka on keksinyt neulomisen?

Varhaisimmat neulonnan taitajat olivat luultavasti juuri egyptiläisiä. 600-800-luvulta ovat peräisin egyptiläiset, kirjoneulotut sukat. Kuvioina on lintuja, geometrisia aiheita ja islamilaisia symboleja. On arveltu, että arabit toivat neulomisen taidon Eurooppaan.

Miten höyryttää sukat?

Villasukkien viimeistely höyryttämällä Kostutan harsonkin suihkepullolla. Käytän silitysraudan höyrytoimintoa, ja liikutan rautaa villasukan ja harson yli. Tärkeään on, että silitysraudalla ei silitetä eikä paineta sukkia, vaan sitä liikutellaan sukan yllä niin, että se korkeintaan hiukan hipaisee harsoa.

Milloin sukkahousut on keksitty?

Ratkaisuksi keksittiin ihonmyötäiset trikoot, jotka muistuttivat hiukan nykyajan sukkahousuja tai leggingsejä. Keskiajalla trikoot olivat villaa, silkkiä tai samettia. Kun ohuet ihonmyötäiset sukat palasivat muotiin 1930-luvulla, ne olivat yksinomaan naisten vaate. Sukkahousut keksittiin vuonna 1956.

Miten silmukat lasketaan?

Yleisin mittausmuoto on asettaa mittanauha tai viivoitin tilkun päälle ja laskea montako silmukkaa ja/tai kerrosta mahtuu 10 cm matkalle. Yleensä lasketaan puolen silmukan tai kerroksen tarkkuudella. Neuletiheys ilmoitetaan ohjeissa esimerkiksi ”Neuletiheys: 32 s x 38 krs = 10 x 10 cm tasona neulottua sileää neulosta.”

Millä puikoilla villasukat?

Tarvikkeet: 100 g Lankava Lysti -sukkalankaa (mallissa käytetty väriä hattara, 871) sekä sukkapuikot 3,5 mm tai käsialan mukaan. Jos tiedät, että sinulla on erityisen tiukka käsiala, valitse esimerkiksi koon 4 mm puikot ja jos käsialasi on löysä, valitse koko 3 mm.