Mitä tarkoittaa tekninen alusasu?

Tekninen paita on keinokuidusta tehty erityisesti liikuntaa harrastavien käyttämä paita. Sen “tekninen” ominaisuus on kyky olla imemättä vettä kuituihinsa. Hikoiltu kosteus siirtyy pois iholta paidan läpi ja haihtuu ilmaan. Tekninen paita myös kuivuu hyvin nopeasti sateessa kastuttuaan.

Mitä Kuoritakin alle?

Kuoritakin alla kannattaa hyödyntää kerrospukeutumista. Erilaiset materiaalit toimivat hyvin kerroksittain, ja kerrosten väliin jäävä ilma lämmittää. Aluskerrasto on aina ihoa vasten tuleva ensimmäinen kerros. Voit valita joko merinovillaisen tai teknisen aluskerraston tai näiden yhdistelmän.

Onko merinovilla kuuma kesällä?

Onko merinovilla kuuma kesällä? Merinovilla tuntuu viileällä lämpimältä, ja kuumalla säällä vilpoiselta, kuten toinen luonnonmateriaali, silkki. Kesällä erityisesti silkin ja merinovillan yhdistelmä on lyömätön vaelluksella, vaikkapa aluskerraston toppimateriaalina tai pitkiksissä.

Miksi merinovilla Reikiintyy?

Luonnonkuituna merinoneulos kuitenkin elää ja merinolanka on kulutuskestävyydeltään keinokuituja heikompaa. Tästä johtuen villalanka voi ajan kuluessa katketa muodostaen neuleeseen reiän.

Onko merinovilla kuuma?

Merinovilla eristää lämpöä hyvin ja tasaa lämpötilaeroja, joten se lämmittää kylmällä ilmalla ja viilentää kuumalla. Merinovilla imee itseensä tehokkaasti kosteutta siirtäen sitä pois iholta. Tästä syystä se tuntuu myös märkänä lämpimältä.

Kumpi on lämpimämpi villa vai fleece?

Kumpi vaihtoehto pitää lapsen paremmin lämpimänä? Aalto-yliopiston muotoilun tutkimuksen professori, tekstiilien tutkimuksen asiantuntija Kirsi Niinimäen mukaan vastaus on selvä. – Villa on lämpimämpi, Niinimäki toteaa. Villainen välikerrasto on materiaalina fleeceä hengittävämpi.

Mikä on kerrospukeutuminen?

Kerrospukeutuminen tarkoittaa juuri sitä, pukeudutaan useampiin vaatekerroksiin. Jokaisella kerroksella on oma tehtävänsä ja ne toimivat tehokkaasti yhdessä toistensa kanssa pitäen meidät kuivina ja sopivan lämpiminä.

Onko kuoritakki hyvä?

Kuoritakki on ulkoilijan ja retkeilijän luottotuote. Hyvin valittu ja laadukas kuoritakki on pitkäikäinen ja palvelee käyttäjäänsä ympäri vuoden. Hyvä kuoritakki suojaa vedeltä ja tuulelta, hengittää hyvin ja kestää käyttöä.

Voiko Merinovillaa pestä 40 asteessa?

Kun peset merinovillavaatteita, muista: Pesuveden lämpötilan tulee olla korkeintaan 30 °C. Pese vaate aina nurinpäin käännettynä. Käytä villalle tarkoitettua nestemäistä pesuainetta. Jos peset koneessa, käytä hellävaraista käsinpesu- tai villapesuohjelmaa.

Kumpi on lämpimämpi merinovilla vai villa?

Merinokuitu on kiharampi kuin muut villakuidut eikä nyppyynny yhtä helposti kuin lampaa villa. Se lämmittää, hengittää eikä hiosta.