Mitä tehdä jos tori huijaus?

Jos epäilet tulleesi huijatuksi, ole heti yhteydessä omaan pankkiisi sulkeaksesi maksukortin. Ole myös tarvittaessa yhteydessä poliisiin sekä Tori.fi:n asiakaspalveluun.

Mitä huijari tekee tilinumerolla?

Huijari kertoo uhrille tarvitsevansa apua tilisiirrossa, jota hän ei syystä tai toisesta voi tehdä oman tilinsä kautta. Uhrille annetaan tilinumero, jolle hän välittää varat saatuaan ne ensin omalle tililleen. Tilinomistajan velvollisuuksiin kuuluu tietää tilillään olevien varojen alkuperä.

Milloin Tori ilmoitus vanhenee?

Ilmoitukset ovat Torissa voimassa noin 2 kuukautta, jonka jälkeen ne voidaan uusia kahden viikon kuluessa. Jos ilmoitusta ei uusita, ilmoitukset vanhenevat ja ne poistuvat sivustolta automaattisesti.

Voiko pelkällä tilinumerolla huijata?

– Älä siis koskaan kerro tietojasi. Jos sinulta jollakin tavalla tiedustellaan netissä tai puhelimessa verkkopankkitunnuksia, pankki- tai luottokorttiesinumeroa ja kortteihin liittyviä käyttäjätunnuksia tai tilinumeroasi, niin vastaus on ehdoton EI, sanoo poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Voiko pankki palauttaa rahat huijaus?

Pankin mukaan rahoja ei voi palauttaa. Asiantuntijan mukaan yksittäiset rahansiirrot, vaikkakin uhrille merkittäviä, hukkuvat helposti pankkien käsittelemään rahavirtaan. – Transaktioiden määrät ovat ihan valtavia. Pankki monitoroi maksuja, koska on kaikkien etu tietää, kuinka maksut kulkevat.

Onko turvallista lähettää tilinumero sähköpostilla?

Poliisi muistuttaa, että henkilötietoja tai pankkitunnuksia ei koskaan pidä kertoa, jos niitä kysellään puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Asialla yleensä nimittäin ovat rikolliset tietojenkalastelijat, joiden tavoitteena on huijata sinulta rahaa.

Kuka tarkistaa Tori ilmoitukset?

Torissa moderaattorit tarkastaa jokaisen ilmoituksen erikseen. Voi mennä jopa 23h että ilmoitus tulee esiin.

Voiko Torissa estää käyttäjän?

Voit myös tarvittaessa estää käyttäjän, mikäli koet hänen käytöksensä asiattomaksi tai et tahdo enää tehdä kauppoja kyseisen käyttäjän kanssa. Huomioithan, että epäaktiiviset keskustelut poistuvat 3kk jälkeen, jolloin niitä ei ole enää mahdollista saada näkyviin.

Miten Torissa kannattaa maksaa?

Suosi kaupanteossa mobiilimaksamista, mobiilimaksu on helppoa ja nopeaa rahansiirtoa yksityishenkilöiden välillä, ja samalla vältyt käteisen rahan riskeiltä. Esim. MobilePayssa maksu siirtyy välittömästi ja saapuneesta maksusta tulee aina kuitti push-ilmoituksena puhelimeesi.

Voiko rahaa siirtää väärälle tilille?

Ota yhteyttä omaan pankkiisi. Jos saaja on rehellinen, hän antaa pankille luvan palauttaa rahat maksajan tilille. Virallisen protokollan mukaan pankit siis hoitavat asian keskenään eikä maksajan tarvitse tai pidä itse olla yhteydessä henkilöön tai yritykseen, jonka tilille rahat ovat virheellisesti siirtyneet.