Mitä tehdä rikkinäisistä vaatteista?

Keräykseen ei saa viedä kosteita, homeisia, ötökkäisiä tai voimakkaan hajuisia tekstiilejä. Tarkista oman kuntasi jätehuollosta, missä poistotekstiilin keräyspisteet sijaitsevat. Myös joillain vaatekaupoilla on omia keräyslaatikoita, joihin voi viedä myös rikkinäisiä vaatteita ja muita tekstiilejä.

Voiko vanhat vaatteet heittää roskiin?

Jos tekstiilit ovat homeisia, märkiä tai öljyisiä, ne kuuluvat sekajätteeseen. Hyväkuntoiset ja uudelleenkäyttöön sellaisenaan kelpaavat vaatteet, kodin tekstiilit, kengät, laukut ja vyöt eivät kuulu poistotekstiilien joukkoon – ne kannattaa myydä tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai kierrätyskeskukseen.

Mihin viedä käyttämättömät vaatteet?

Ainakin UFF ja Pelastusarmeija vastaanottavat keräyksiin vaatteiden lisäksi myös hyväkuntoisia kodintekstiilejä. Hyväntekeväisyysjärjestöjen keräysastioita löytyy usein ainakin Rinki-ekopisteiltä. Eläinsuojeluyhdistyksillä on usein käyttöä vanhoille lakanoille, pyyhkeille, peitoille, tyynyille ja matoille.

Mihin vanhat lakanat ja pyyhkeet?

Kuluneet kankaiset pyyheliinat voi viedä poistotekstiilikeräykseen Sortti-asemalle; maksullinen vastaanotto. Eläinsuojeluyhdistykset ja löytöeläintalot ottavat myös usein vastaan pyyheliinoja eläinten hoitoa varten.

Voiko vanhat vaatteet laittaa sekajätteeseen?

Saako ne heittää sekajätteeseen? Kyllä saa, ja hyvällä omallatunnolla. – Lumppu eli risat ja käyttökelvottomat tekstiilit laitetaan yhä sekajätteeseen. Ne eivät päädy kaatopaikalle, sillä sekäjäte poltetaan ja muutetaan energiaksi, Itä-Uudenmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Sabina Lindström sanoo.

Mihin laittaa vanhat lakanat?

Kuivat ja puhtaat käyttökelvottomat lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat lajitellaan poistotekstiiliin tai energiajätteeseen. Kertakäyttöiset liinavaatteet lajitellaan energiajätteeseen.

Miten hävittää vanhat vaatteet?

Alusvaatteet, sukat, tyynyt, peitot, pehmusteet, matot (ei kumipohjaiset) ja vastaavat voi lajitella energiajätteeseen. Kankaiset käsilaukut ja reput lajitellaan energiajätteeseen. Lajittele kengät, vyöt, kumipohjaiset matot ja vastaavat sekajätteeseen. Nahkaiset ja keinonahkaiset laukut lajitellaan sekajätteeseen.

Mitä saa laittaa Uffin laatikkoon?

Otamme vastaan sellaisenaan käyttökelpoisia vaatteita, kodintekstiilejä, asusteita, laukkuja, kenkiä ja leluja. Paras tapa suojata tekstiilit lialta ja kosteudelta on pakata ne suljettuihin muovipusseihin. Keräyspisteemme löydät täältä.

Mihin voi viedä vanhat kynsilakat?

Oletko lajitellut hiuslakan sekajätteeseen? Väärin meni, kuten monella muullakin. Monet kosmetiikkatuotteet, kuten hius- ja kynsilakat sekä hajuvedet kuuluvat vaarallisen jätteen keräykseen, jos niissä on vielä tuotetta jäljellä.

Mihin vanhat peitot ja tyynyt?

Pehmusteita, kuten vanua, untuvaa tai vastaavaa sisältävät peitot, tyynyt ja pehmolelut lajitellaan energiajätteeseen.