Mitä tehdä vanhoille kengille?

Vie ehjät, puhtaat ja käyttökelpoiset kengät kirpputoreille ja kierrätyskeskuksiin. Käyttökelvottomat kengät ovat sekajätettä (sekajäte energiaksi). Käyttökelpoisia ja ehjiä kenkiä voi viedä RINKI-ekopisteillä oleviin UFF:n vaatteiden keräyslaatikoihin muovipussiin pakattuina. Vaatteiden keräyspisteet löydät kierrätys.

Mihin vanhat lakanat ja pyyhkeet?

Kuluneet kankaiset pyyheliinat voi viedä poistotekstiilikeräykseen Sortti-asemalle; maksullinen vastaanotto. Eläinsuojeluyhdistykset ja löytöeläintalot ottavat myös usein vastaan pyyheliinoja eläinten hoitoa varten.

Voiko vaatteita heittää sekajätteeseen?

Vaatteet, huonokuntoiset Loppuunkuluneet käyttökelvottomat vaatteet ja kodin tekstiilit voi viedä HSY:n maksuttomaan poistotekstiilikeräykseen tietyissä kauppakeskuksissa. Vaatteiden tulee olla kuivia ja hajuttomia. Likaiset, homeiset ja märät vaatteet, sekä sukat ja alusvaatteet ovat sekajätettä.

Mihin vanhat peitot ja tyynyt?

Pehmusteita, kuten vanua, untuvaa tai vastaavaa sisältävät peitot, tyynyt ja pehmolelut lajitellaan energiajätteeseen.

Voiko vanhat vaatteet heittää roskiin?

Jos tekstiilit ovat homeisia, märkiä tai öljyisiä, ne kuuluvat sekajätteeseen. Hyväkuntoiset ja uudelleenkäyttöön sellaisenaan kelpaavat vaatteet, kodin tekstiilit, kengät, laukut ja vyöt eivät kuulu poistotekstiilien joukkoon – ne kannattaa myydä tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai kierrätyskeskukseen.

Mihin roskiin matto?

Miten lajittelen? Pienet, ohuet matot voi laittaa kiinteistön sekajäteastiaan, isot ja painavat matot kuuluvat Sortti-asemalle pieni sekajäte -lavalle (maksullinen jäte).

Mihin roskiin vanhat kengät?

Kengät ja muut nahkaa, keinonahkaa tai kumia sisältävät tuotteet lajitellaan sekajätteeseen.

Mitä saa laittaa Uffin laatikkoon?

Otamme vastaan sellaisenaan käyttökelpoisia vaatteita, kodintekstiilejä, asusteita, laukkuja, kenkiä ja leluja. Paras tapa suojata tekstiilit lialta ja kosteudelta on pakata ne suljettuihin muovipusseihin. Keräyspisteemme löydät täältä.

Mihin roskiin lasipullot?

Lasipakkauksiin lajitellaan tyhjät lasipullot ja lasipurkit Palauta pantilliset pullot kauppojen palautuspisteisiin!

Voiko peiton heittää roskiin?

Pehmusteita sisältävät vuodevaatteet kuten peitot ja tyynyt lajitellaan energiajätteeseen.