Mihin käytöstä poistetut vaatteet?

Hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten esimerkiksi Punainen risti, UFF, Fida ja Pelastusarmeija, vastaanottavat käyttökelpoisia vaatteita. Ainakin UFF ja Pelastusarmeija vastaanottavat keräyksiin vaatteiden lisäksi myös hyväkuntoisia kodintekstiilejä.

Mikä vaate Hoikentaa?

Kerrospukeutuminen peittää vartalon mittäsuhteet, esimerkiksi lyhyet jalat ja pitkän selän, ja piilottaa muhkurat. Jätä vartalosi hoikin osa esille, esimerkiksi ranteet tai nilkat. Kauniisti laskeutuva neulos, silkki, villa tai viskoosi, hoikentaa aina. Suosi yhtenäistä värisuoraa keskellä.

Voiko vaatteita heittää sekajätteeseen?

Vaatteet, huonokuntoiset Loppuunkuluneet käyttökelvottomat vaatteet ja kodin tekstiilit voi viedä HSY:n maksuttomaan poistotekstiilikeräykseen tietyissä kauppakeskuksissa. Vaatteiden tulee olla kuivia ja hajuttomia. Likaiset, homeiset ja märät vaatteet, sekä sukat ja alusvaatteet ovat sekajätettä.

Mihin vanhat lakanat ja pyyhkeet?

Kuluneet kankaiset pyyheliinat voi viedä poistotekstiilikeräykseen Sortti-asemalle; maksullinen vastaanotto. Eläinsuojeluyhdistykset ja löytöeläintalot ottavat myös usein vastaan pyyheliinoja eläinten hoitoa varten.

Mitä UFF ottaa vastaan?

UFF:lle voi lahjoittaa käyttökelpoisia vaatteita, asusteita ja pientavaraa uudelleenkäyttöön. Otamme vastaan sellaisenaan käyttökelpoisia vaatteita, kodintekstiilejä, asusteita, laukkuja, kenkiä ja leluja. Paras tapa suojata tekstiilit lialta ja kosteudelta on pakata ne suljettuihin muovipusseihin.

Voiko vanhat vaatteet heittää roskiin?

Jos tekstiilit ovat homeisia, märkiä tai öljyisiä, ne kuuluvat sekajätteeseen. Hyväkuntoiset ja uudelleenkäyttöön sellaisenaan kelpaavat vaatteet, kodin tekstiilit, kengät, laukut ja vyöt eivät kuulu poistotekstiilien joukkoon – ne kannattaa myydä tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai kierrätyskeskukseen.

Pitääkö uusi vaate pestä ennen käyttöä?

Moni pesee uudet vaatteet ja tekstiilit ennen ensimmäistä käyttökertaa. Taustalla on uskomus, että vaatteisiin voi jäädä valmistusprosessista ihoa ärsyttäviä aineita.

Voiko Kutistunutta vaatetta pelastaa?

Lisää sampoota veteen ja jätä kutistunut vaate likoamaan noin 20 minuutiksi. Sampoo muuttaa kuitujen rakennetta, jonka jälkeen vaatetta voi venyttää varovasti. Moni saa pilalle menneet vaatteet täysin eloon. Samaa kikkaa käytetään myös esimerkiksi itse neulottujen asusteiden, kuten huivien venytyksessä.

Mikä väri saa näyttämään isommalta?

Vaaleat ja suuret pinnat näyttävät vielä suuremmilta, koska ne heijastavat valoa ja näyttävät kaiken. Jos pelkää omaa kokoaan, kannattaa suosia tummempia värejä – mikä ei kuitenkaan tarkoita vain mustaa. – Tänä syksynä tulee esimerkiksi upea lila ja burgundi ja vaikkapa eläinkuosit, Sarvi vinkkaa.

Mihin vanhat peitot ja tyynyt?

Pehmusteita, kuten vanua, untuvaa tai vastaavaa sisältävät peitot, tyynyt ja pehmolelut lajitellaan energiajätteeseen.