Mitä vaatteita raskausaikana?

Ei ole mitään syytä – etenkään raskausaikana – käyttää puristavia, liian tiukasti istuvia tai hiertäviä vaatteita, joissa ei ole mukava olla. Usein omasta kaapista löytyvillä, lainaksi saatavilla tai muilta perityillä vaatteilla pääsee jo pitkälle.

Mitä liikuntaa ei saa harrastaa raskaana?

Raskauden aikana tulee välttää lajeja, jotka sisältävät iskuja, putoamisvaaraa tai nopeita suunnanvaihdoksia. Näitä voivat olla esimerkiksi kamppailulajit, pallopelit, laskettelu tai ratsastus. Alkuraskaudessa voit harrastaa liikuntaa normaalisti.

Milloin pitää ostaa äitiysvaatteita?

Yleensä tarve siirtyä äitiysvaatteisiin ajoittuu 4-5 raskauskuukaudelle.

Saako kylmässä vedessä uida raskaana?

Kylmä vesi voi aktivoida ennenaikaisia supistuksia. Lisäksi ei ole tietoa, mitä vaikutuksia radikaalilla lämpötilavaihtelulla voi olla sikiölle tai istukalle. Jos siis raskaana olevalla on ennenaikaisia supistuksia, veristä vuotoa tai rikkoutuneet sikiökalvot, avantoa tulee ehdottomasti välttää.

Voiko raskaana hiihtää?

Raskauden aikana sopivia liikuntalajeja ovat kävely, hölkkä, pyöräily, uinti, soutu, hiihto, luistelu, tanssi ja kuntosaliharjoittelu (PDF-tiedoston taulukko) (2).

Saako raskaana mennä saunaa?

Terveet raskaana olevat naiset voivat saunoa huoletta. Näin kohdussa kasvava kansalainen saa ensi tuntuman suomalaiseen perinteeseen.

Saako raskaana käyttää hajuvettä?

Raskauden aikana olisi hyvä välttää voimakkaiden hajusteiden ja hajuvesien käyttöä. Tämä johtuu siitä, että koeolosuhteissa hajuvesillä ja kemiallisilla UV-suoja-aineilla on huomattu olevan estrogeenin kaltaista aktiivisuutta elimistössä.

Voiko raskaana syödä makkaraa?

Liha on raskauden ja imetyksen aikana muun muassa täysiarvoisen proteiinin ja raudan lähde. Aikuisille suositeltu määrä kypsennettyä punaista lihaa, mukaan lukien makkarat ja lihaleikkeleet, on enintään 500 g viikossa (700-750 g raakapainona).

Saako raskaana syödä perunaa?

Hyviä hiilihydraatteja tulisi syödä vähintään 150 grammaa päivässä. 50 grammaa hiilihydraatteja saa syömällä esimerkiksi 3 perunaa tai 2,5 desilitraa keitettyä riisiä.

Saako raskaana nukkua Selällää?

Selällään nukkuminen saattaa aiheuttaa sikiölle ongelmia raskauden myöhäisraskaudessa. Sikiön aktiivisuus väheni, jos äiti nukkui selällään. Sikiö oli puolestaan aktiivinen silloin, kun äiti nukkui oikealla tai vasemmalla kyljellään.